Acute hulp voor vluchtelingen Mosul

In de Noord-Iraakse stad Mosul hebben het Iraakse leger en verschillende milities een offensief tegen IS gestart. De uitbraak van het geweld maakt het voor de inwoners levensgevaarlijk om te blijven. De leden van het Christelijk Noodhulpcluster, Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA starten een noodhulpactie voor mensen die het geweld in de stad ontvluchten.

Sinds het offensief tegen IS begon, sloegen bijna 50.000 mensen rond Mosul op de vlucht. Het aantal vluchtelingen neemt elke dag toe en juist zij lijken slachtoffer te worden van het offensief. Mannen, vrouwen en kinderen lopen tijdens hun vlucht groot gevaar. In het gebied zijn veel boobytraps, mijnen en IS-strijders. De organisaties zijn een hulpactie gestart omdat de nood in het gebied erg hoog is. De VN verwacht dat er de komende tijd ruim 700.000 vluchtelingen uit Mosul hulp nodig hebben. De organisaties helpen de gevluchte mensen met voedsel, onderdak, medische hulp en traumaverwerking.

Twee jaar geleden viel Mosul in handen van IS. Naar schatting zitten er in Mosul nog steeds 1,5 tot 2 miljoen mensen. Naast acute hulp is ons doel om na de militaire operatie samen met de lokale bevolking te werken aan wederopbouw. Zo zetten we er ons samen voor in dat mensen weer zelfstandig kunnen bouwen aan de toekomst van henzelf en hun land.

ZOA
ZOA
10-11-2016
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies