Emile Ratelband: Ik heb heel veel verdriet en dat heb ik zelf gecreeerd

‘Ik heb heel veel verdriet en dat heb ik zelf gecreëerd!’ Dat zegt Emile Ratelband in het televisieprogramma ‘Thuis’ waar hij te gast is bij Jan van den Bosch. In het gesprek met Jan toont hij zich open en kwetsbaar over zijn leven.

Emile wordt emotioneel als Jan hem het verhaal vertelt over de ‘Verloren Zoon’ uit de Bijbel: ‘Ik heb een zoon die ik al vier jaar niet heb gezien, een soort verloren zoon, die niet in mijn schaduw kon leven. Dus dat verhaal wat je net vertelt, dat voel ik aan den lijve”. Hij vertelt openhartig over zijn geloof in God naar aanleiding van een citaat uit het boek van Karel H. Hille ‘Over de zin van het leven’: ‘Ik ben bereid om morgen dood te gaan. Maar ik ga nog niet dood want ik ga pas als ik mijn taak volbracht heb. Dat is niet arrogant, ik speel ook niet voor God, maar God zit in mij. Door de geest en de ziel, zit God in ons allemaal en daar moet je wat mee doen’.

Jan: ‘Hij zegt dat alles tussen je oren zit, maar ik ben benieuwd wat er in zijn hart zit”. In het gesprek zegt Emile dat hij elke dag bidt: ‘Dan zeg ik tegen God dat ik dankbaar ben voor alles wat ik geleerd heb en dat ondanks alle tegenslagen, ik rechtop ben blijven staan en dat ik dankzij Hem, geschreven met een hoofdletter, trots mag zijn op mezelf en anderen”.

In ‘Thuis’, een ontmoeting met een openhartige en kwetsbare Emile Ratelband, bij Family7, maandag 14 november; 21:00uur. Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 334

13-delige televisieserie Thuis

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn Jan Corsius, Ans Markus, Henny Huisman, Franca Treur, Gor Khatikyan, Cees Dekker, Emile Ratelband, Don Ceder, Lilly Kok, Kees van der Staaij, Klaas Wilting, Hans van Baalen en Frederik de Groot.

Thuis. Voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet. Mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Over deze zoektocht vol ups en downs gaat Jan van den Bosch in gesprek met bekende Nederlanders. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In Thuis ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.

Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch

Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:

Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 334; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49

Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Family7 is, voor de tweede keer op rij, uitgeroepen tot beste digitale TV-zender van Nederland door de lezers van de tv-gids Totaal TV.

Alfred van der Heide
Family7 tv-programma
12-11-2016
Media
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies