Ontwikkeling en groei binnen Medair Nederland

Medair gaat het najaar in met een nieuwe bezetting. Zowel binnen het bestuur als binnen het team zijn er ontwikkelingen. Er is binnen het bestuur van Medair Nederland afscheid genomen van penningmeester Arjen Tompkins. ‘Als penningmeester is Arjan van onschatbare waarde geweest voor de organisatie. Wij zijn zeer dankbaar voor zijn grote inzet de afgelopen acht jaar’, aldus Maarten van der Lei, voorzitter Medair Nederland.

Op de foto: links Janneke de Kruijf, nieuwe directeur Medair NL en rechts Joke Haaijer, senior relatiemanager.

Het penningmeesterschap wordt per heden overgenomen door Willemieke Geneugelijk. Zij is werkzaam als accountant en zal zich binnen haar bestuursfunctie bij Medair Nederland bezighouden met onder andere de jaarrekeningen en financiële verantwoording. ‘Ik wil graag iets betekenen voor mijn naasten in deze wereld en een bijdrage leveren aan het werk wat Medair Nederland doet’.

Het bestuur ziet uit naar deze samenwerking en heet Willemieke van harte welkom. Voorzitter Maarten van der Lei: ‘We hebben groot vertrouwen in Willemieke’s kunnen en zijn verheugd met haar komst.’

Ook binnen het team van Medair Nederland vinden er verschuivingen plaats. Joke Haaijer, sinds 2011 National Coördinator van Medair Nederland, gaat nu verder als Senior Relatiemanager. Deze switch laat ruimte voor haar om haar andere werkzaamheden, zij werkt tevens als Executive Pastor bij Thousand Hills Church in Hilversum, qua uren te kunnen uitbreiden. Als Nationaal Coördinator heeft Joke de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de groei van Medair Nederland. Zo heeft zij het CRM systeem binnen Medair Nederland geïntroduceerd en wist zij zowel de fondsen als de bekendheid van Medair hier binnen Nederland te vergroten. Bovendien groeide onder haar leiding het team en de contacten met kerken en het bedrijfsleven. Bestuursvoorzitter Maarten van der Lei roemt Joke’s inzet van de afgelopen jaren; ‘Joke’s passie en de energie die zij in deze functie heeft gestoken zijn inspirerend. Wij wensen Joke veel succes binnen je nieuwe rol.’ Als senior relatiemanager zal Joke zich nu nog meer focussen op recruitment en netwerkbeheer. ‘Ik heb zin om met meer focus aan de slag te gaan, en dankbaar dat de taken die ik overdraag weer door nieuwe enthousiaste teamleden worden opgevangen’, alsdus Joke Haaijer.

Janneke de Kruijf neemt het stokje van Joke over als nieuwe directeur van Medair Nederland. Janneke is al sinds 2008 werkzaam bij Medair en heeft de organisatie uit verschillende hoeken leren kennen. Eerst werkte zij als eerste Media Officer op het hoofdkantoor in Zwitserland en sinds 2013 is zij werkzaam voor Medair Nederland als Manager Marketing & Communicatie. Zo is zij dus al vele jaren actief in het verbinden van landenkantoren, veld en media.. Janneke gaat met veel plezier binnen haar nieuwe functie aan de slag: ‘‘Ik kijk er naar uit om Medair als organisatie in Nederland verder uit te bouwen en het werk meer bekend te maken, zodat we samen als team en met de donateurs in Nederland meer mensen in nood kunnen helpen.’

Daarbij wordt het team binnenkort verder uitgebreid met een Relatiemanager Kerken en een Fondsenwerver Direct Marketing.

Janneke de Kruijf
Medair
12-11-2016
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies