Sanhedrin: Trump en Putin bouw onze derde tempel

Toen de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend was, riep het Sanhedrin Putin en Trump op de handen ineen te slaan om te kunnen komen tot de bouw van de Derde Tempel.

Het Sanhedrin bestond tot het jaar 70, de verwoesting van Jeruzalem, maar werd in 2004 weer opgericht. Het Sanhedrin was ooit de Joodse rechterlijke en uitvoerende macht in Jeruzalem.

Rabbi Hillen Weiss, de woordvoerder van het Sanhedrin, nam contact op met Breaking Israel News om aan te kondigen dat de verkiezing van Trump, die heeft beloofd Jeruzalem te zullen erkennen als hoofdstad van Israel, gekoppeld aan het verlangen van Putin om de tempel te herbouwen, het Sanhedrin ertoe bracht het verzoek tot de herbouw van de tempel te verzenden aan beide wereldleiders. Hij ziet hen als hedendaagse Koressen: niet-Joodse koningen die oog hebben voor het belang van Israel en de tempel.

Kores, de koning van Perzië, kondigde in het eerste jaar van zijn regering, in de zesde eeuw voor Christus aan, dat God hem de opdracht had gegeven de tempel in Jeruzalem te herbouwen.

Ezra 1:2 zegt: ‘Zo zegt Kores, de koning van Perzië: Alle koninkrijken van de aarde heeft de HEERE, de God van de hemel, aan mij gegeven, en Hij is het Die mij heeft opgedragen om een huis voor Hem te bouwen in Jeruzalem, dat in Juda ligt.’

Rabbi Weiss is ervan overtuigd dat we in bijzondere tijden leven. ‘Twee van de meest belangrijke wereldleiders steunen nu het Joodse recht op Jeruzalem, dat is ongehoord in de geschiedenis.’

Het Sanhedrin schrijft over het derde officiële bezoek van Putin aan Jeruzalem, in 2012. ‘Hij bezocht ’s avonds bij de Kotel (de Klaagmuur). Toen hij er aankwam, stond de Russische leider verscheidene minuten stil, en bad in stilte, waarna hij Psalmen las uit een Russisch-Hebreeuws gebedsboek.’

Een Israëliër, die aanwezig was, zei toen in het Russisch tegen de president: ‘Welkom, president Putin.’ Putin kwam naar hem toe en luisterde toen hij wees op het belang van de Tempelberg en de Joodse tempel.

Chadrei Charedim, een Orthodoxe Hebreeuwse nieuwssite, meldde dat Putin reageerde met: ‘Dat is precies de reden dat ik hier ben, om te bidden dat de tempel herbouwd zal worden.’

Toen al, vier jaar geleden, schreef het Sanhedrin een brief naar Putin, met het verzoek dat gebed te vervullen, maar er kwam geen reactie terug uit Rusland. Deze week is een nieuw verzoek naar Rusland en Amerika verstuurd.

Rabbi Weiss stelt dat Amerika en Rusland door God gezegend zullen worden als ze zich zullen gaan inzetten voor de herbouw van de tempel. ‘Rusland en Amerika zullen daardoor vrede in de wereld brengen, omdat de tempel een bron van vrede zal zijn.’ (Bron: Breaking Israel News)

Het blijft goed om te beseffen dat de echte vrede nooit door Amerika en Rusland tot stand kan worden gebracht. Hoogstens valse vrede, in de eindtijd, onder de antichrist. Vrede die goed lijkt, maar niet de echte vrede, de echte shalom is. Werkelijke vrede zal tot stand worden gebracht door de Vredevorst, de Heere Jezus Christus.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
Schermafdruk YouTube
12-11-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies