Kamermeerderheid wil effectievere bestrijding webcamseks

Op initiatief van de Evangelische Omroep (EO) en de ChristenUnie is in de Tweede Kamer onlangs de documentaire ‘Grenzeloos Misbruikt’ vertoont. De documentaire laat op schokkende wijze zien hoe kinderen voor een webcam misbruikt worden door daders die zich veelal in Europa bevinden.

Hier zouden ook Nederlanders bij betrokken zijn. Een Kamermeerderheid wil nu, op initiatief van de ChristenUnie, dat het makkelijker wordt om deze daders op te sporen.

De EO, Terres des Hommes en International Justice Mission (IJM) maakten de documentaire ‘Grenzeloos Misbruikt’ over uitgebuite kinderen in de commerciële seks of pornografie. Het zou wereldwijd gaan om 10 miljoen kinderen. Elke dag zijn er wereldwijd 750.000 mannen, waaronder ook Nederlanders, die online op zoek gaan naar live seksshows met minderjarigen, van soms twee jaar oud. De documentaire toont de complexiteit van de onderliggende economische en psychologische factoren, de internationale obstakels en mogelijke oplossingen. De organisaties hebben in een rapport de noodklok geluid over de opsporing en vervolging van daders van deze uitbuiting. Die zou tekort schieten.

De ChristenUnie en andere mede-indienende partijen wil weten hoeveel Nederlanders bij dergelijk misbruik betrokken zijn, of zij worden vervolgd en wat het kabinet verder doet om dergelijke daden te bestrijden. Ook vragen zij te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de opsporing effectiever te maken, zoals de inzet van digitale opsporingsprogramma’s en het digitale lokmeisje Sweetie. Tot slot willen de partijen weten wat het kabinet in samenwerking met andere landen doet, om het misbruik van kinderen voor een webcam tegen te gaan.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “Het misbruik van kinderen is zo onvoorstelbaar en verschrikkelijk. In de documentaire van de EO zagen we dat dit zelfs voor de webcam gebeurt en dat er Nederlanders bij betrokken zijn. Ik wil dat dat onze regering alle middelen uit de kast haalt om deze kindermisbruikers achter de tralies te krijgen.”

Christenunie
Christenunie
16-11-2016
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies