Feestelijke uitreiking Zilveren Duif Awards in De Basiliek

Beste album kindermuziek is geworden Weet Je? van Oké4kids. Beste album in de categorie Koren: Onderweg van Soli Deo Gloria. De Beter Uit prijs Beste album ging naar Trinity voor Desert Rain. De Buma Cultuurprijs Beste Lied ging naar Kinga Ban voor het lied In Goede Handen. Andre Bijleveld ontving de Oeuvreprijs 2016.

Gala-avond in De Basiliek

De uitreiking van de Zilveren Duif Awards vond plaats op 17 november tijdens een gala-avond in De Basiliek in Veenendaal, waar een reeks artiesten optrad. Trinity verzorgde de spetterende afsluiting van het Zilveren Duif Gala.

De avond is een onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek, waarin landelijk de aandacht gevestigd wordt op het genre. Op de website (www.zilverenduif.nl) zal alle informatie beschikbaar zijn.

De Zilveren Duif Awards werden op 17 november voor de vijfde keer uitgereikt. De presentatie van de avond was in handen van Jan van den Bosch en Wilma Veen.

Nominatiecommissie

De afgelopen periode heeft een nominatiecommissie kanshebbers geselecteerd in de categorieën Beter-Uit prijs Beste Album, Beste Album Internationaal, Beste Album Kindermuziek, Beste Album Bands & (gospel)groepen, Koormuziek.nl prijs Beste Album Koren en de Buma Cultuur prijs Beste Lied.

De vakjury die uit deze genomineerden de winnaars selecteerde, bestond dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Hans van Vuuren, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Maand van de Christelijke Muziek

Tijdens de Maand van de Christelijke Muziek zijn er meer initiatieven die het genre in het zonnetje zetten en waar retail, evenementen en media in samenwerken. Zo wordt een speciale compilatie-cd beschikbaar gemaakt met maar liefst 40 tracks; een dwarsdoorsnede van wat er zoal in het genre te vinden is. Bij deze cd (met de titel ‘Passie voor Muziek’) zullen in winkels te besteden actiebonnen zijn bijgesloten. Het album wordt voor een actieprijs verkocht of gratis weggegeven bij besteding van meer dan 25 euro in de deelnemende winkels.

Samenwerkingsverband

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties, waaronder Buma Cultuur, Ecovata, Small Stone Media, Neema-Vuurbaak, Unisong, Continental Sound, Christian Artists, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), Asaph, Koormuziek.nl, Groot Nieuws Radio, de Evangelische Omroep, Family7, CCLI en de KCZB.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Zilveren Duif bestaat traditiegetrouw uit personen die op verschillende manieren in organisaties werken aan de verbreding, verspreiding en verbetering van christelijke muziek. Vanaf 2016 bestaat het bestuur uit Leen La Rivière (Continental Sound/Chrisian Artists), Maarten Ouweneel (producent event- en muziekproducties), Cees van Vugt (Small Stone Media), Henk Nennie-van Gemeren (Neema-Vuurbaak), Arjan van de Bijgaart (Ecovata), Jan Quintus Zwart (JQZ Producties) en Gerard ter Horst (Nederlands Dagblad).

Redactie Christelijknieuws.nl
Foto’s: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
18-11-2016
Web: www.zilverenduif.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies