ChristenUnie verkiezingscongres: dit is de tijd voor politiek van hoop

Met het vaststellen van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma staat het 34e partijcongres van de ChristenUnie volledig in teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Volgens ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is de conceptkandidatenlijst een goede afspiegeling van de ChristenUnie-achterban en de diverse regio’s. “Met deze kandidaten en een ‘hoopvol realistisch’ programma kunnen we de komende kabinetsperiode het verschil maken, zoals we ook in de afgelopen jaren regelmatig een doorslaggevende stem hadden. Voor ons gaat het om de toekomst van onze kinderen – hun school, werk, de schepping –; we willen zorgen dat iedereen – ook als je oud bent – meetelt; en we komen op voor (godsdienst)vrijheid.”

De conceptkandidatenlijst die aan de leden wordt voorgelegd wordt aangevoerd door lijsttrekker Gert-Jan Segers. De huidige Tweede Kamerleden Carola Schouten , Joël Voordewind, Carla Dik-Faber en Eppo Bruins staan respectievelijk op de tweede tot de vijfde plek. Daarna volgen de nieuwkomers: het Groningse Statenlid en juriste Stieneke van der Graaf staat op plek 6 en de jonge Amsterdamse advocaat Don Ceder staat op plek 7. Het Brabantse Statenlid Hermen Vreugdenhil staat op plaats 8, het Rhenens raadslid en zelfstandig ondernemer Nico Drost op 9 en het Delftse raadslid en ergotherapeut in de ouderenzorg Joëlle Gooijer op plaats 10.

Op het ChristenUnie-verkiezingscongres worden traditioneel weer veel wijzigingsvoorstellen voor het verkiezingsprogramma besproken. In totaal dienden ChristenUnie-leden 131 amendementen in met ideeën over tal van onderwerpen als de maatschappelijke dienstplicht, de invoering van een vleestax, de pensioensleeftijd en het vaderschapsverlof.

Johannes de Vries
© Henk-Jan Oudenampsen
21-11-2016
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies