Leo Visser: Christelijke hulporganisaties moeten samenwerken

Christelijke ontwikkelingsorganisaties moeten organisatorisch gaan samenwerken. Die oproep deed Leo Visser, directeur van Red een Kind, zaterdag in het Nederlands Dagblad. “Beter 1 of 2 hele goede christelijke organisaties die iets in de melk te brokkelen in plaats van 20 organisaties in de marge.”

Volgens Visser is het laatste stapje naar die eenheid moeilijk om te zetten, omdat leiders niet over hun eigen schaduw heen durven te springen. Christelijke ontwikkelingsorganisaties ondervinden veel concurrentie van niet-christelijke en buitenlandse organisaties. Ook is het debat rondom ontwikkelingssamenwering grimmig. Visser ziet ook de achterban krimpen vanwege toenemende vergrijzingen. “Christelijke ontwikkelingsorganisaties moeten het altijd iets beter doen, willen we serieus genomen willen worden. Seculier Nederland kijkt met argusogen naar christelijke organisaties.”

Niet alle merken hoeven te verdwijnen van Visser. “De een wil aan kinderen geven, de ander aan vluchtelingen. Dat kan best via zo’n merk. Maar aan de achterkant moet het stevig organisatorisch in elkaar zitten. Eenduidig. Niet met allerlei directeuren of mensen die hun eigen hobby doen. Er moeten minder organisaties komen, maar krachtigere organisaties.”

Groot Nieuws Radio sprak onlangs met Leo Visser, de uitzending is terug te luisteren via de website www.grootnieuwsradio.nl

Leo Visser wordt overigens per 1 januari 2017 algemeen directeur van Dorcas. De afgelopen twaalf jaar was hij directeur van Red een Kind. Visser is enthousiast over zijn benoeming bij Dorcas: ‘Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking met nieuwe collega’s, waarbij we betekenisvol mogen zijn voor kwetsbare mensen.’

Leo Visser (59) heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven en in het ontwikkelingswerk. In de eerste 25 jaar van zijn werkzame leven vervulde hij verschillende managementfuncties bij havenconcerns in Rotterdam en Vlissingen. In 2004 werd hij directeur van Red een Kind. Onder zijn leiding is Red een Kind een vitale ontwikkelingsorganisatie geworden, die toekomst geeft aan honderdduizenden kinderen in armoede.

ND en Groot Nieuws Radio
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
29-11-2016
Hulpverlening
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies