Deze maand 7000 voedselpakketten naar Oekraine

Deze maand worden door hulporganisatie Zending over Grenzen 7.000 voedselpakketten bezorgd in Oekraïne, waarvan 2.000 in de Oekraïense stad Sloviansk. Tijdens het conflict tussen oost en west heeft de stad in Oost-Oekraïne enorm onder vuur gelegen. Er was een pro-Russisch bewind, maar vandaag de dag is de stad onder Oekraïense autoriteit.

Er staan weliswaar geen koppen in de krant over de politieke onrust in het oosten van Oekraïne, maar het conflict is nog steeds gaande en de situatie is niet stabiel. De mensen in de stad Sloviansk voelen zich onveilig en onzeker over de toekomst, vertelt Mykola Bogdanets teamleider van Zending over Grenzen in Oekraïne.

De evangelische kerken in Sloviansk floreren enorm want mensen zoeken naar houvast in een tijd van onzekerheid en gaan naar de kerk. Via deze lokale kerken levert Zending over Grenzen voedselpakketten aan mensen in nood. De voedselpakketten worden gevuld met lokale producten (om de economie in het land te steunen) als bloem, olie, pasta, rijst, vis in blik, koekjes, chocolade etc.

Volgens de nieuwsdienst in Oekraïne zijn er tijdens het conflict in Oost-Oekraïne 68 kinderen omgekomen, 152 kinderen gewond geraakt en 1.937 kinderen wees geworden. Van de 1.7 miljoen ontheemde mensen zijn 236.000 kinderen.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen
29-11-2016
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies