Groot Nieuws Radio dit jaar niet op longlist RadioRing

Groot Nieuws Radio doet dit jaar niet mee aan de Gouden RadioRing, de verkiezing tot beste radioprogramma van Nederland. Door aanpassingen in het reglement van de verkiezing voldoet Groot Nieuws Radio niet meer aan de criteria om mee te mogen doen.

Vorig jaar zorgde het programma Blessings van Tim Hendriks voor een verrassing door de publieksprijs in de wacht te slepen. Dit jaar heeft AVROTROS, de organisatie van de Gouden Radioring, de regels aangepast.

Alleen commerciële zenders met een vergunning voor een landelijk radiostation die zijn aangesloten bij het Nationaal Luister Onderzoek komen voor de longlist in aanmerking. Door die aanpassing valt Groot Nieuws Radio buiten de competitie.

Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio: “Erg jammer dat de AVROTROS er door de aanpassing in de regels voor zorgt dat zenders van ons kaliber niet meer kunnen winnen. Ook bij deze stations zijn prachtige programma’s te vinden die hoog van kwaliteit zijn, veel publiek trekken en een grote impact hebben. Deze programma’s worden nu bewust buitengesloten. Dat is jammer.”

De aanpassing van het reglement maakt de winst van vorig jaar voor presentator Tim Hendriks niet minder waardevol. “Het is en blijft een gegeven dat de luisteraars massaal achter Groot Nieuws Radio en het programma Blessings zijn gaan staan. Dit heeft ons opnieuw doen beseffen dat ons geluid verder gaat dan alleen mooie programma’s maken. We mogen het verschil maken in het leven van luisteraars. Dat ik daar aan mee mag werken vind ik een voorrecht.”

Radioliefhebbers kunnen sinds donderdag hun stem uitbrengen op hun favoriete radioprogramma tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Gouden RadioRing.

Groot Nieuws Radio
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
04-12-2016
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies