Website IkzoekGod lanceert cursus: Onderweg naar Kerst

Kerst wordt vaak gezien als de mooiste tijd van het jaar: samenzijn, cadeautjes, lekker eten, en gezellige lichtjes op straat en in huis. Kennis over de oorsprong van Kerst kan zo veel meer diepgang geven aan deze feestdagen, stelt IkzoekGod.nl. Daarom lanceert deze online beweging van zendingsorganisatie Agapè de kennismaking Onderweg naar Kerst.

Onderweg naar Kerst is een laagdrempelige cursus waarbij deelnemers het échte Kerstverhaal leren kennen. In vier thema’s wordt uitgelegd hoe Kerst zijn huidige vorm heeft gekregen, hoe de allereerste Kerst er uit zag en welke personages een belangrijke rol spelen in het verhaal. Ook wordt gekeken naar de begrippen vrijheid en eenzaamheid. Elk thema sluit af met prikkelende vragen. De deelnemer kan de antwoorden delen met een vriend, zodat er een betekenisvol gesprek kan worden gevoerd. Onderweg naar Kerst kan ook zelfstandig worden doorlopen.

IkzoekGod.nl hoopt de deelnemer nieuwsgierig te maken naar meer. De cursus kan in relatief korte tijd worden doorlopen en is daarom een goede opstap voor het doen van een Alpha-cursus, beginnen met Bijbellezen of deelnemen aan een van de andere cursussen die IkzoekGod.nl aanbiedt. Zoals alle cursussen van IkzoekGod.nl is ook Onderweg naar Kerst gratis en vrijblijvend. Andere cursussen die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld WaaromJezus? en Startersbijbel, waarbij een deelnemer de basis van het christelijk geloof kan ontdekken, en Bidden, Vergeven en Laat pornografie achter je.

IkzoekGod.nl reikt uit naar online zoekers om te delen over Gods liefde. De beweging is actief met diverse websites, apps, cursussen en op Facebook. Onderweg naar Kerst sluit hier goed op aan en is een aanvulling op het Waarom Kerst?-geschenk. Waarom Kerst? is een samenwerking tussen IkzoekGod.nl, PKN en de EO. Elk jaar wordt een kerstgeschenk uitgebracht, bijvoorbeeld een prentenboek met het Kerstverhaal in Lego, een spellenpakket, en dit jaar een cd met twaalf prachtige nummers. Vanwege de lage prijs en het formaat is het Waarom Kerst?-geschenk uitstekend geschikt om cadeau te doen aan familie, buren en vrienden of anderen die God nog niet kennen.

Agape
© Henk-Jan Oudenampsen
08-12-2016
Media
cursus.ikzoekgod.nl/onderwegnaarkerst

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies