Echo van een oorlog: Documentaire over het Joodse geslacht Asser

De gevolgen van de Jodenvervolging tijdens Tweede Wereldoorlog zijn nog dagelijks voelbaar in de Joodse gemeenschap in Nederland. Ook de levens van de bekende journalist, tekst- en liedjesschrijver Eli Asser (93) en zijn in 2002 overleden vrouw Eva Croiset zijn getekend door de Holocaust. Maar niet alleen deze zogeheten Eerste Generatie is hierdoor sterk beïnvloed, dit betreft eveneens het bestaan van hun kinderen.

De documentaire Echo’s van een oorlog ontleedt de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in deze bekende familie. De film geeft inzicht in de persoonlijke lotgevallen en ambities van de familie Asser waarvan alle leden zijn gevormd door de ervaringsfeiten uit de periode 1940-1945.

Hoe is het mogelijk dat een man als Eli met zo’n beladen geschiedenis tot zo’n grote hoogte kon stijgen in de wereld van het tv-amusement? Is dat ondanks de herinneringen aan de oorlog, of mede dankzij? Wat was de rol van zijn vrouw Eefje en wat er gebeurde in de familie na haar overlijden?

Regisseur In-Soo Radstake verdiept zich samen met interviewer Frénk van der Linden in dit grote en historische familiedrama. Zij spreken met leden van de familie, vrienden en deskundigen onder wie de gerenommeerde psychiater Fedia Jacobs.

Woensdag 14 december, 22.55 uur, NPO 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
10-12-2016
Samenleving
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies