Interkerkelijk zaalvoetbaltoernooi tijdens Chanoeka

Een interkerkelijk voetbalteam met hart voor Israël, organiseert in sporthal De Reehorst in Ede voor het eerst een zaalvoetbaltoernooi. En wel tijdens Chanoeka, het joodse lichtfeest. Christenen uit diverse kerken en denominaties, maar ook de Joodse gemeenschap, zijn uitgenodigd om aan het toernooi deel te nemen.

“Laten we elkaar – hoe verschillend we misschien ook zijn – op sportieve wijze aanmoedigen om een licht te zijn in de wereld”, aldus aanvoerder Martin van der Bent (18). “Dat is hard nodig in deze tijd van toenemend antisemitisme en haat tegen Israël.”

Het voetbalteam bestaat in de kerstvakantie een jaar. In de kerstvakantie van 2015 speelde Kadima haar eerste toernooi in Zutphen. Vervolgens speelde het team op christelijke toernooien in onder meer Rotterdam, Naarden en Doetinchem. Aanvoerder Van der Bent uit Katwijk blikt tevreden terug op de toernooien waar zijn Kadima meespeelde. “Het was een prachtig eerste jaar vol passie en strijd en de nodige toernooien waar het nog niet altijd op rolletjes liep, maar wie weet kunnen we daar verandering in brengen tijdens ons eigen zaalvoetbaltoernooi.”

Er kunnen maximaal acht teams meedoen. De toernooideelname per team bedraagt €40,-. Opgave kan via MessiaNieuws.nl. Eerder dit jaar organiseerde het online platform MessiaNieuws.nl in samenwerking met Kadima een veldvoetbaltoernooi ‘Israëlische stijl’, tevens in Ede.

MessiaNieuws/Kadima zaalvoetbaltoernooi in Ede

dinsdag, 27 december 2016 vanaf 18.00 uur

Sporthal de Reehorst, Ede

Vincent Lengkeek
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
19-12-2016
Samenleving
https://www.messianieuws.nl/voetbalteam-kadima

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies