Planet Earth II brengt natuur dichterbij dan ooit

Op nieuwjaarsdag start de EO met het vervolg op de indrukwekkende en meeslepende natuurserie Planet Earth. In Planet Earth II maken we gedurende zes afleveringen kennis met eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden, overal ter wereld.

In aflevering 1 reizen we af naar verschillende eilanden over de hele wereld. Afgelegen eilanden zijn een toevluchtsoord voor de merkwaardigste en zeldzaamste dieren op onze planeet. De zeldzame escudo-eilandluiaard leidt een vreedzaam bestaan op een idyllisch Caribisch eiland, en nestelende albatrossen gedijen uitstekend op een geïsoleerde plaats waar geen roofdieren voorkomen.

Maar het eilandbestaan heeft ook een keerzijde. Op de Galapagoseilanden moeten jonge zeeleguanen die op het strand uit het ei komen, onmiddellijk op de loop gaan voor levensgevaarlijke hardloperslangen. Op het sub-antarctische Zavodovski-eiland neemt het leven een nog extremere vorm aan: iedere dag lopen anderhalf miljoen pinguïns, die het eiland op en af proberen te komen, het risico om door krachtige golven tegen de rotsen te worden geslagen.

Kijkje achter de schermen

Voorafgaand aan elke aflevering wordt ‘s middags een acht minuten durende Planet Earth, The making of uitgezonden. In deze afleveringen komen makers aan het woord en er wordt teruggeblikt op spannende situaties en ontberingen die de verschillende productieteams hebben moeten doorstaan.

Vanaf zondag 1 januari elke week om 20:30 op NPO1

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
19-12-2016
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies