Compassion: Verdriet om 145000 kinderen in India

Compassion: Het lijkt er op dat we onze projecten in India moeten sluiten en daarmee de hulp aan 145.000 kinderen stop moeten zetten. 145.000 Kinderen waarvoor de droom op een toekomst zonder armoede wegvalt, gezinnen waarin hulp verdwijnt en kerken die financiële steun moeten missen om kinderen te blijven helpen. We zijn verdrietig en boos omdat hier onrecht wordt gedaan, op een plek waar juist recht gebracht werd aan diegenen die het meest kwetsbaar zijn: kinderen in armoede.

Wat betekent dit voor Compassion?

Op dit moment volgen in India 145.000 kinderen het Compassion-programma via lokale kerken. Al tientallen jaren zorgen onze lokale medewerkers (veelal vrijwilligers) dat kinderen in een veilige omgeving even helemaal kind kunnen zijn, nieuwe dingen leren, positieve woorden horen en de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan. Ook is er aandacht voor gezondheid en veiligheid. Dat werk staat al maanden onder druk doordat de Indiase regering alle financiële tegoeden bevroren heeft. In een gesprek dat onlangs heeft plaatsgevonden tussen de Indiase overheid en de directie van Compassion International leken alle deuren dicht te gaan. De financiële reserves die we nog in India hadden, raken nu op. Het is hiermee nog mogelijk om de kantoren tot medio maart open te houden. Als er geen verandering in de situatie komt, dan zullen onze kantoren waarschijnlijk 15 maart a.s. moeten sluiten.

Waarom laat de Indiase regering de sponsorbijdragen niet door?

In 2011 heeft de Indiase regering belangrijke veranderingen doorgevoerd in de zogenaamde Foreign Contribution Regulation Act (FCRA), een wet die bepaalt of en hoe buitenlandse fondsen worden doorgelaten. De herziening van deze wet stelt de Indiase overheid in staat om goede doelen die er een andere politieke ideologie erop nahouden, te beperken. Dit betekent dat de overheid activiteiten kan inperken als ze het idee heeft dat deze haar nationale belangen bedreigen. We hebben het sterke vermoeden dat de overheid de christelijke identiteit van onze programma’s aangrijpt om de fondsen niet door te laten. Compassion streeft ernaar dat ieder kind levend geloof in actie ziet, het Evangelie hoort en onderwezen wordt over wie Jezus Christus is.

Andere organisaties

Compassion is niet de enige organisatie die kampt met problemen in India. Inmiddels is bekend dat de Indiase regering meer dan 12.000 non-profit organisaties niet de benodigde licenties heeft verleend om hun werk te kunnen continueren.

Hoop en vertrouwen

Het sluiten van onze kantoren heeft impact op onze collega’s en projectmedewerkers in India die met hart, ziel en geloof er alles aan doen om recht te spreken voor de allerarmsten om voor hen een hoopvolle weg in te slaan. Voor onze kerkpartners die een andere manier moeten zoeken om hun bediening onder kinderen vorm te geven. Maar het meest verdrietig is het voor de sponsorkinderen en de gezinnen waarin zij leven. We kunnen onze machteloosheid en verdriet over deze situatie alleen maar bij God neerleggen. We weten dat onze gebeden, onze boosheid over dit onrecht en onze tranen allemaal door Jezus worden omarmd. We geloven dat er bij God altijd weer andere deuren opengaan en daar vertrouwen we op.

Compassion
© ChristelijkNieuws.nl
03-03-2017
Hulpverlening
https://www.compassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies