Europees Parlement spreekt zich uit over Israël

Vandaag werd in Brussel het Europees Parlement onder leiding van MEP Peter Mach toegesproken door pioniers uit Israël. Het doel van deze zitting van het Europees Parlement was het ondertekenen van een verklaring waarin wordt opgeroepen om geen Europees belastinggeld meer te geven aan de Palestijnen waarmee de terreur werd ondersteund.


Ook kwam aan de orde dat producten die in de gebieden Samaria en Judea (de West Bank) worden vervaardigd door Israëlische bedrijven, geboycot worden. Producten van deze bedrijven krijgen een hogere belastingtoeslag vanuit de EU, terwijl de producten die door Palestijnse bedrijven worden gemaakt, vrij van belasting mogen worden ingevoerd in Europa. Het congres dat vandaag bij elkaar kwam in het Europees Parlement, wil hiertegen actie gaan ondernemen zodat er een einde komt aan deze ongelijke behandeling.

Het Parlement werd toesproken door MEP Branislav Skripek van Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs over de onrechtmatige behandeling van de bedrijven uit Samaria en Judea.

Ook een vijftal pioniers vanuit Israël, kwam aan het woord, onder wie Nati Rom, de oprichter van Lev HaOlam, een organisatie die zich bezighoudt met het distribueren van producten uit Samaria en Judea.

Ook werd het Parlement toegesproken door Ruth Shaphira van wie de dochter zwaar gewond raakte door een molotovcocktail die door een Palestijnse terrorist in de auto werd gegooid die door haar vader werd bestuurd.
Ruth zei verontwaardigd te zijn dat Palestijnse terroristen in de gevangenis een subsidie ontvangen van de EU. Zij roept dan ook op om een einde te maken aan deze geldstromen die terechtkomen bij Palestijnse terroristen. De dochter van Ruth kwam ook zelf aan het woord en vertelde over de impact die deze terroristische aanslag op haar leven heeft.

Een andere spreker was Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Samaria (Shomron). En pionier Moshe Lev-Ran vertelde als internationaal exportmanager van Twintoplast LTD over het belang van een samenwerking tussen Israëlische en Palestijnse medewerkers in zijn bedrijf.
 Erez Zadok, investeerder en CEO van Aviv Fund Management, benadrukte het belang van een goede en op vertrouwen berustende samenwerking door Israëlische en Palestijnse medewerkers in bedrijven in Samaria en Judea. Hij legde daarbij uit dat het ook voor de Palestijnen van belang is dat zij kunnen werken in bedrijven die zich vestigen in Samaria en Judea om zodoende te kunnen voorzien in het onderhoud van hun gezin.

Wilt u meer weten over wat het Europees Parlement doet, kijk dan op www.judeasamaria.eu

Bert Huizing voor Christelijknieuws
Foto’s: © Bert Huizing
28-03-2017
Web: www.judeasamaria.eu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies