Opwekking stopt met serie life-opwekking voor jongeren

Na bijna twintig jaar cd’s voor jongeren in de reeks life@opwekking te hebben gemaakt, stopt Opwekking met deze speciale jongereneditie van de Opwekkingsliederen. Opwekking heeft daartoe besloten vanwege de beschikbaarheid van liederen via digitale media enerzijds en de snelle veranderingen in de muziekwereld anderzijds.

In navolging van de serie Opwekkingsliederen voor kinderen werd er midden jaren negentig gestart met het uitgeven van liederen die aansloten bij de belevingswereld van tieners en jongeren. Ieder jaar rond Pinksteren kwam er een cd uit met – veelal – Engelstalige nummers onder de naam life@opwekking. De laatste jaren kwam er steeds meer goed materiaal van eigen bodem beschikbaar, en verschenen er meer Nederlandstalige nummers op de cd’s. Net als de andere Opwekkingsliederen worden ook de liederen van life@opwekking in veel kerken en gemeenten gezongen.

God aanbidden

‘De beslissing om de serie life@opwekking niet voort te zetten, is een lastige’, aldus directeur Ruben Flach. ‘Het is niet eenvoudig om iets waar je visie voor hebt en jarenlang hard aan werkt, los te laten’. Elisa Krijgsman en later Laurens Post hebben prachtige cd’s geproduceerd die jongeren aanmoedigen om God te aanbidden op een manier die bij hen past. Met muziek die hen aanspreekt. Dat is uiteindelijk de grotere visie achter de Opwekkingsliederen: in je eigen woorden met eigentijdse muziek God eren. Vanwege de snelle veranderingen in de muziekwereld en de digitale media, en vanuit kostenoogpunt is het helaas niet meer mogelijk om nieuwe cd’s in deze lijn te ontwikkelen.’

Nieuwe initiatieven

Het einde van life@opwekking betekent echter niet dat er iets is veranderd in de visie om jongeren in contact te brengen met God. Ruben Flach: ‘als Opwekking willen we echter wel een kanaal zijn, een middel, waardoor muziek voor de jongere generatie beschikbaar blijft. Zo gaan we onderzoeken of we bijvoorbeeld het boekje met akkoorden, toch kunnen blijven aanvullen. We willen jongeren in hun tiener- en jeugdgroepen ondersteunen door het toegankelijk maken van dit materiaal. Ook willen we met Nederlandse aanbiddingsleiders en muziekproducenten in gesprek om te kijken hoe we aanbiddingsmuziek voor jongeren breed beschikbaar kunnen maken.

De cd’s en muziekboeken van life@opwekking blijven als fysiek product verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, en daarnaast zijn de albums en instrumentale cd’s als download beschikbaar via www.opwekking.nl/webwinkel.

Opwekking
© Henk-Jan Oudenampsen
06-04-2017
Muziek
https://www.opwekking.nl/webwinkel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies