Tweede Kamer wil vrijlating christelijke gouverneur Indonesie

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer heeft op initiatief van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind aan minister Koenders gevraagd om zowel bij de Indonesische autoriteiten als in Europees verband te pleiten voor vrijlating van de christelijke gouverneur van Jakarta.

De gouverneur werd onlangs veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf nadat hij had gezegd dat moslims ook op niet-moslims kunnen stemmen. Dat was volgens de rechter in strijd met de Indonesische blasfemiewet. “Onverteerbaar en een rechtstreekse aanval op de vrijheid van christenen,” stelt Voordewind.

Indonesië is het grootste moslimland van de wereld, maar staat bekend als tolerant en relatief vrij land. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind vreest dat dat aan het veranderen is.

Joël Voordewind (ChristenUnie): “Met deze veroordeling lijkt in Indonesië een wissel omgezet, waarbij de radicale islam het wint van godsdienstvrijheid en de tolerantie jegens minderheden. Dat is slecht nieuws voor de vrijheid van onder meer de christelijke minderheid in het grootste moslimland ter wereld. Nederland moet blijven opkomen voor vrijheid en recht in ons eigen land, maar ook voor kwetsbare groepen op andere plekken in de wereld. De ChristenUnie wil daarom dat minister Koenders zowel in contact met Indonesië als in EU-verband alles op alles zet om deze gouverneur vrij te krijgen.”

Christenunie
Schermafdruk video
09-05-2017
Buitenland
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies