Red Ahok uit de gevangenis: al 14000 ondertekenaars petitie

Hij is christen én Chinees; een dubbele minderheid in Indonesië. Maar dat weerhield Basuki Tjahaja Purnama, ook wel bekend als Ahok, er niet van om de eerste christelijke gouverneur van Jakarta te worden. Tot 9 mei 2017. Toen veroordeelde de Indonesische rechtbank hem tot twee jaar celstraf vanwege godslastering.

Ahok zou de koran hebben beledigd. In werkelijkheid had hij de mensen slechts aangemoedigd om de koran op de juiste manier te interpreteren. Om niet op basis van de koran te beweren dat een moslim niet op een christen mag stemmen. Maar meer hadden zijn tegenstanders niet nodig. Een in elkaar geflanst filmpje waarin Ahok de koran lijkt te beledigen, ging razendsnel over het internet.

Het was genoeg voor een veroordeling.

Met slechts zijn bijbel als gezelschap verblijft Ahok in de gevangenis. Veilig is hij ook daar niet. Vanwege bedreigingen door medegevangenen moest hij al worden overgeplaatst naar een gevangenis op West-Java. Ahok heeft bekend gemaakt dat hij niet in beroep gaat tegen zijn straf. Hij heeft geen vertrouwen in het onrechtvaardige en corrupte rechtssysteem van Indonesië.

Sta op voor gerechtigheid en teken de petitie voor zijn vrijlating!

ChristenUnie SGP
Schermafdruk YouTube CBN
02-06-2017
Buitenland
https://www.redahok.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies