MENU
Leerlingen voeren musical van Elly en Rikkert op

Leerlingen voeren musical van Elly en Rikkert op

03 jul

'Wie de schoen past' is de titel van de allereerste musical die geschreven is door Elly en Rikkert Zuiderveld. Groep 8 van de Koningin Beatrixschool in Den Haag voert het stuk vandaag uit voor de hele school en voor de ouders. "De moraal is: oordeel niet voordat je een dag in iemands schoenen hebt gestaan", zo vertelt juf Nella Maas van groep 8 donderdag op Groot Nieuws Radio.

Vooral de liedjes van deze musical vallen goed in de smaak bij juf Nella. "In tegenstelling tot andere musicals zijn hier echt alle liedjes leuk!"

Het verhaal gaat over groep 8-leerlingen die snuffelstages gaan lopen in winkels en bedrijven. Een duo belandt in een schoenenwinkel. In die winkel zetten Indianen een aantal schoenen dozen neer met daarbij een briefje: als je die schoenen een dag aantrekt, verander je in die persoon. Zo zijn er schoenen van een zwerver, een bakker, een voetballer en een stewardess. Kinderen die langskomen, trekken die schoenen aan en veranderen voor een dag in die persoon. Dat worden ze vervolgens zat, dat ze hun eigen schoenen willen om zichzelf te kunnen zijn.

De musical is gemaakt voor zowel christelijke als niet-christelijke scholen. Elly en Rikkert hebben er wel een christelijke laag in verwerkt, zo merkt juf Nella op. "In het allerlaatste lied wordt dat expliciet benoemd. Daar komt Jezus naar voren: oordeel een ander niet, over de splinter en de balk."

Het gesprek met juf Nella Maas kun je terugluisteren op de site van Groot Nieuws Radio.

Datum: 3 juli 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: