Nieuw weekendprogramma gaat backstage bij koren en solisten

Hans van Vuuren presenteert vanaf september het nieuwe programma ’t Heerlijk Loflied in het weekend op Groot Nieuws Radio. Elke zaterdag- en zondagavond gaat hij op zoek naar de verhalen rondom koor- en kerkmuziek. “Muziek is altijd meer dan een lied alleen. De drijfveren om muziek te maken, ga je terug horen in dit programma”, aldus Hans van Vuuren. Bekende muzikanten als Marco den Toom, Marjolein de Wit en Arjan & Edith Post werken mee.

Zij zullen liederen bespreken in de rubriek ‘De Muziekstandaard’. Ook Jaap Kramer, Noortje van Middelkoop, Martin Mans, Peter Burger en Rineke de Wit zullen afwisselend te horen zijn in deze rubriek.

“Elke muzikant is uniek en heeft zijn of haar eigen motivatie om muziek te maken. Het is waardevol om hun verhalen te horen”, aldus Hans van Vuuren. “Dat principe pas ik al toe in het programma Backstage, dat ik elke werkdag mag maken, maar het was mijn verlangen om ook de koor- en kerkmuzikanten voor de microfoon te vragen.”

Wilfred Hardeman, directeur bij Groot Nieuws Radio: “We zijn blij dat we de liefhebbers van koor- en kerkmuziek een aanvulling kunnen bieden op het programma Wens, dat elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 op Groot Nieuws Radio wordt uitgezonden. Al jaren onderhoudt Hans contacten met muzikanten om juist hun verhalen onder de aandacht te brengen. Dat hij nu ook dirigenten, solisten en musici uit dit circuit ontvangt, is een verrijking voor de programmering van Groot Nieuws Radio.”

’t Heerlijk Loflied is vanaf 2 september elke zaterdag- en zondagavond tussen 19:00 en 20:00 uur te horen op Groot Nieuws Radio. Hans van Vuuren blijft daarnaast elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen in Backstage.

Lukas Kramer
© Henk-Jan Oudenampsen
10-07-2017
Muziek
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies