Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ontving vanochtend op Paleis Noordeinde een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en het Surinaams Bijbelgenootschap. Deze bijbelgenootschappen werken op een aantal gebieden samen, waaronder de totstandkoming van een Bijbel in het Sranan Tongo.

Deze taal wordt in Suriname (naast het Nederlands) zeer veel gesproken. De Koning kreeg een exemplaar van deze Bijbel overhandigd om te markeren dat deze ook in Nederland wordt geïntroduceerd. De Koning is beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Het gesprek met de delegatie ging onder meer over de betekenis van de migrantenkerken in Nederland. Volgens recente cijfers is het aantal migrantenchristenen in ons land gestegen naar 1,3 miljoen. Het NBG gaat de komende jaren meer contact leggen met deze kerken; het aanbieden van de Sranan Tongo Bijbel aan de Koning representeert het begin daarvan. De komende weken zal de Sranan Tongo Bijbel op diverse plaatsen in Nederland gepresenteerd worden. De Bijbel is vanaf vandaag verkrijgbaar in de bijbelwebshop van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Peter Siebe
Bijbelgenootschap
04-09-2017
Onderwijs
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies