EO gastheer van wereldwijde Indigitous Hack

In het weekend van 20, 21 en 22 oktober a.s. organiseert de EO samen met Indigitous #HACK een 48-uur durende Hackathon in het EO-gebouw in Hilversum. Tijdens deze Hackathon werken software- en website-ontwikkelaars, designers en business strategen samen met andere christelijke creatievelingen wereldwijd aan verschillende challenges op digitaal gebied.

Dit zijn meestal projecten waar ze gedurende hun eigen werktijd niet aan toe komen, maar die zeker de moeite waard zijn om wel uit te zoeken. In een klein team bouwen ze in een weekend een idee uit tot een functioneel concept of zelfs verder. Voorbeelden zijn een augmented reality app, een speciale Bijbel applicatie of een serie voor internet.

Indigitous

Indigitous is een combinatie van ‘indigenous’ (inheems) en ‘digital’. Inheems vanwege de lokale aanpak in ieder generatie, taal en cultuur. En digitaal omdat digitale middelen, platforms en strategie de christelijke missie kunnen en willen versnellen.

Wereldwijd

Deze Hackathon vindt op hetzelfde moment plaats in ruim 40 andere steden wereldwijd, waarbij iedereen contact met elkaar kan hebben voor advies en inspiratie. Van Sidney tot Chicago, van Singapore tot Londen en van Kaapstad tot Hilversum.

Het eindresultaat

Op zondagmiddag 22 oktober worden door de teams het eindresultaat van de verschillende challenges gepresenteerd aan een vakjury. Zij kiezen uit deze concepten een winnaar. Het concept van het winnende team wordt ingezonden voor de internationale competitie.

En is nog plek!

Voor geïnteresseerden die mee willen doen er is nog plek. Bezoek daarvoor de website die hieronder genoemd wordt.

Evangelische Omroep
Indigitous
16-10-2017
Media
https://www.indigitous.org/hack

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies