Conferentie in Brussel over 500 jaar Reformatie

“Een grote les van de Reformatie aan de maatschappij is: Doe recht aan je naaste buur. Ook te lezen in Micha 6:8”, aldus Peter van Dalen tijdens de conferentie in het Europees Parlement in Brussel over 500 jaar Reformatie.

Een hele ochtend met een zaal vol protestanten en een enkele katholiek uit heel Europa, maar vooral uit Noord-Europa en Hongarije, die nadachten over de effecten van 500 jaar Reformatie op de maatschappij, op de politiek en op het huidige menselijke leven. “De Reformatie heeft grote effecten gehad op de politiek en op de maatschappij”, aldus Van Dalen. Hij was mede-dagvoorzitter van de conferentie, waarin professoren, theologen en anderen hun visie deelden op de gevolgen van de Reformatie.

In zijn lezing haalde Peter van Dalen zelfs een exclusieve Duitse Bijbel te voorschijn, die in het Duits is vertaald volgens de richtlijnen van Luther; met op de voorkant ook nog olijfhout uit Israël. De ochtend werd afgesloten door de liederen van een heus Reformatie-koor uit Hongarije. Een koor van jonge studenten van een theologische opleiding in Hongarije, dat een rol heeft gespeeld in de Hongaarse reformatie.

Euro SGP CU
Euro SGP CU
20-10-2017
Kerk
https://www.eurofractie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies