Vandaag is het Bijbelzondag

Vandaag, 29 oktober is het weer Bijbelzondag. Maar is het dat niet elke zondag? Directeur van het NBG Rieuwerd Buitenwerf reageert: ‘Dat het elke zondag Bijbelzondag kan zijn, is best bijzonder.’

Aanstaande zondag vieren honderden kerken in Nederland en Vlaanderen Bijbelzondag – een initiatief van het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap. Ik werk – in verschillende rollen – al ruim tien jaar bij het bijbelgenootschap. En zo lang als ik werk bij het NBG, en ik iets met Bijbelzondag doe, hoor ik van collega-theologen telkens weer de opmerking: maar het is toch elke zondag Bijbelzondag?

En ze hebben gelijk. Hier wel. Maar niet overal ter wereld. Op meer plekken dan u denkt is er nog geen complete bijbelvertaling beschikbaar, of is de vertaling heel erg verouderd. Of er is wel een vertaling, maar die bijbel is zo duur dat niemand ’m kan kopen.

Inderdaad, bij ons is het elke zondag Bijbelzondag. En laten we er dan één zondag per jaar ook bij stilstaan dat dat best wel bijzonder is. Bijzonder, omdat wij wél een ruime keuze bijbelvertalingen hebben. Omdat wij wél zo naar de boekhandel kunnen gaan om een bijbel te kopen, of er eentje op internet kunnen kopen – voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

En het is ook goed om ons in elk geval één keer per jaar te realiseren dat we onze broeders en zusters elders op de wereld kunnen helpen om ook een bijbel te krijgen. Het thema van onze Bijbelzondag is dan ook ‘vier je bijbel’.

Bijbelgenootschap
© Henk-Jan Oudenampsen
27-10-2017
Kerk
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies