Samenwerking tussen CGI en kinderwerkmethode Er op uit

NIEUWEGEIN – Het Comité Gemeentehulp Israël (CGI) en kinderwerker Ronald Blonk (kinderwerkmethode Er op uit!) hebben op maandag 30 oktober 2017 een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Zowel CGI als Er op uit! zien het als hun taak om de kerk in Nederland bewust te maken dat Gods plan met het Joodse volk en het land Israël niet klaar is. CGI richt zich hierbij op de volwassenen. Er op uit! richt zich op de kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Een samenwerking ligt dan voor de hand.

CGI ondersteunt Messiaanse gemeenten in Israël met middelen en gebed. Inmiddels bestaan er vijftig gemeentebanden tussen gemeenten in Nederland en Messiaanse gemeenten in Israël.

Blonk is ontwikkelaar van de methode ‘Er op uit!’ die zich richt op een praktische en speelse toepassing van lessen uit de Bijbel. Een goed voorbeeld daarvan zijn de moestuinlessen. De kinderen gaan ieder jaar naast de lessen binnen aan de slag in hun eigen moestuin bij de kerk.

De samenwerking kan op de volgende manieren vruchten gaan opleveren. CGI wil de kinderwerkmethode onder de aandacht brengen bij zijn achterban, die herkent dat het belangrijk is om kinderen een goed zicht te geven op de rol van het Joodse volk. Er op uit! vindt het belangrijk dat kinderen zich naast onderwijs over het Joodse volk ook kunnen verbinden met Joodse Messiaanse gelovigen.

CGI heeft contacten met vele gemeenten en kan kindergroepen aan elkaar verbinden zodat Er op uit! gemeenten kunnen gaan sparen en bidden voor kindergroepen in Israël. En wie weet wat daar verder uit voort kan komen.

Ronald Blonk

01-11-2017
Onderwijs
https://www.kinderwerkeropuit.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies