Nieuwe serie op Family7: Israel in focus

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. Israël is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar Israël is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt.

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. Israël in Focus, een nieuwe serie van Family7.


Scherven

De Israëlische stad Sderot werd afgelopen jaren geteisterd door tienduizenden raketten, afgeschoten vanuit de vlakbij gelegen Gazastrook. Het wordt ook wel de bunkerhoofdstad van de wereld genoemd. Yechiel (foto) woont in Sderot. Op een uitkijkpunt aan de zuidkant van de stad wijst hij naar Gaza: “Vanuit die boomgaarden schieten Hamas-strijders hun raketten af. Ik herinner me nog één Shabbat, dat er achter elkaar honderdtwintig raketten werden afgevuurd. Als het alarm gaat heb je vijftien seconden om een schuilplaats te vinden. Mijn jeugdleidster kwam om toen ze haar zusje beschermde tegen een inslaande raket. Dan komt het heel dichtbij.” Medische onderzoeken in deze stad hebben aangetoond dat bijna vijftig procent van de kinderen aan post-traumatisch stress syndroom lijden. Veel mensen zijn depressief en in de stad is een groot aantal miskramen. Yechiel overleefde zelf ook ternauwernood een raketinslag: “Als ik vlak bij die plek kom, krijg ik hartkloppingen. Maar ik wil niet weg uit deze stad. Ik wil niet toegeven aan terreur.”

Aflevering 1, 22 november om 21:00 uur

Sara van Oordt en Alexander Blom
Family7 – Henk Visscher
12-11-2017
Buitenland
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies