Kay Wilson overleefde een aanval door een Palestijnse terrorist

Zelfmoordaanslagen, oorlogen en kolonisten die gaan wonen in betwist gebied. Israël is bijna dagelijks in het nieuws met zogeheten nieuwsfeiten waar iedereen een mening over heeft. Maar Israël is meer dan dat. Het is het land dat in de Bijbel een centrale rol speelt. Family7 maakte hierover een indrukwekkende serie: Aflevering 2 is op 29 november om 21:00 uur.

Het land dat al duizenden jaren in het middelpunt van de aandacht staat. Het land dat voortdurend in haar bestaan wordt bedreigd, maar waarvoor een hoopvolle toekomst beloofd is in de Bijbel. Sara van Oordt gaat samen met programmamaker Alexander Blom van Family7 en twee andere journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen. Israël in Focus, een nieuwe serie van Family7.

Is het mogelijk dat Jood en Arabier ooit vreedzaam naast elkaar wonen? Kay Wilson (foto) overleefde zeven jaar geleden ternauwernood een aanval door een Palestijnse terrorist. Dertien keer werd ze met een machete neergestoken door iemand die haar niet zag als mens, maar als ongedierte. “Ik was meer dood dan levend, toen ik uiteindelijk gevonden werd. Ik werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en het laatste wat ik me herinner was dat een Arabisch-Israëlische chirurg mij zou gaan opereren. Ik haat Arabieren niet; ik heb zó veel Arabische vrienden. Maar ik haat wel wat ze mij hebben aangedaan. En hun leiders. Zij hitsen de mensen op. Palestijnse kinderen worden getraind om mensen met een mes te lijf te gaan.”

Sara van Oordt en Alexander Blom
Henk Visscher
12-11-2017
Buitenland
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies