The Passion 2018 naar De Bijlmer

De achtste editie van The Passion vindt op 29 maart 2018 plaats in Amsterdam Zuidoost. Dit stadsdeel, dat in 2018 vijftig jaar bestaat, is in al zijn veelzijdigheid bij uitstek geschikt om als decor te dienen voor de eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus.

Een rauw, maar troostrijk verhaal tegen de achtergrond van een wijk die bekend is met verdriet en tegenslag, maar ook met wederopbouw en veerkracht. Dit jaar heeft The Passion het thema ‘ik zie jou’.

Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh van Amsterdam Zuidoost: “Dit jaar staan we uitgebreid stil bij het 50-jarig bestaan van dit bijzondere stukje Amsterdam. The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering. Zuidoost bruist en leeft, is een broedplaats voor talent en is volop in ontwikkeling. Wij zijn er trots op om dat via The Passion met Nederland te delen.”

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘ik zie jou’. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar heen leven, wil The Passion dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar.

Arjan Lock, directeur van de EO: “De Bijlmer is één van de verrassendste buurten van Nederland. Zo zijn er maar liefst 150 kerken in dit stadsdeel te vinden. Ook dit jaar werken we samen met de lokale kerken om met het verhaal van het leven, lijden en sterven van Jezus aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Hij ging tenslotte voorbij aan vooroordelen en zorgde dat mensen zich gezien voelen. Die boodschap zetten we dit jaar centraal.”

KRO-NCRV directeur Yvonne de Haan: “Dat we het eeuwenoude paasverhaal dit jaar samen gaan beleven in De Bijlmer kan met recht een hoogtepunt genoemd worden. Nooit eerder vertelden we het verhaal van The Passion vanaf een plek met zo’n gemêleerde bevolking: de Bijlmer, waar maar liefst 130 verschillende nationaliteiten samenkomen. The Passion 2018 staat voor diversiteit en verbinding”.

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, het Leger des Heils en Amsterdam Zuidoost. Met onder andere Kansfonds is het gesprek nog gaande over hun deelname. The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion, 29 maart 2018, 20:30 uur, live bij EO en KRO-NCRV op NPO 1

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
17-11-2017
Media
https://www.thepassion.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies