Van der Staaij en Voordewind willen opheldering over anti-Israelisch stemgedrag

Enkele weken geleden nam ons Parlement een motie aan van de SGP die ging over het stemgedrag binnen VN-organen. Dat voorstel beschreef dat de regering actief stelling moet nemen tegen het anti-Israëlsentiment dat aanwezig is bij VN organisaties zoals Unesco en de Mensenrechtenraad.

Eerder dit jaar stelde de UNESCO dat de Tempelberg alleen voor moslims een heilige plek is, iets wat voor Joden en christenen een klap in het gezicht was. Ook al eerder deed de UNESCO van zich spreken met uitspraken en resoluties die uiterst eenzijdig, en soms onjuist waren.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil opheldering over het stemgedrag van Nederland in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Afgelopen donderdag werd tijdens deze vergadering gestemd over de status van Jeruzalem. 151 landen – waaronder Nederland – stemden voor een anti-Israël resolutie. Voordewind stelt hierover schriftelijke vragen aan minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken.

Voordewind: “Nederland heeft in de stemming over de status van Jeruzalem een anti-Israël-houding aangenomen. Eerder nam de Tweede Kamer een motie aan om voortaan anti-Israël-moties niet meer te steunen. Nu dit wel gebeurd is, vraag ik de minister om opheldering. Het is van cruciaal belang dat Nederland – wat betreft het Israëlbeleid – daarin eigen keuzes maakt. De evenwichtige afspraken in het huidige regeerakkoord moeten de leidraad zijn voor het handelen van Nederland. We moeten inzetten op het versterken van de onderlinge relatie en verzoening van Israëliërs en Palestijnen. Zolang er geen vredesakkoord is, heeft Israël de rechtsmacht over Jeruzalem.”

SGP
© Henk-Jan Oudenampsen
04-12-2017
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies