Opening Tweedekans Winkel in Harderwijk

Op 18 januari opent wethouder Gert-Jan van Noort een bijzondere Kringloopwinkel in Harderwijk: ‘Tweedekans Winkel’. De winkel is een initiatief van Stichting Woord en Daad Winkels, die samenwerkt met Stichting Ontmoeting.

De winkel biedt allerhande tweedehands producten, maar daarnaast ook diverse werkervaringsplekken voor cliënten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze in eigen tempo aan de slag en krijgen in deze winkel zowel mensen als producten een nieuwe toekomst.

Cliënten die laag op de participatieladder staan, komen moeilijk aan het werk. In de Tweedekans Winkel krijgen ze begeleiding van vrijwilligers en professionals aansluitend op hun eigen mogelijkheden. Dit geeft hen de kans om een stap te zetten richting maatschappelijke participatie. Elke cliënt wordt gezien als volwaardig burger met eigen talenten en gaven. De winkel beoogt dienstbaar te zijn aan de wijk en de gemeente Harderwijk. Het aanbieden van deze vorm van activering is onderscheidend binnen de zorgmarkt. Cliënten zullen samen met de wethouder de winkel openen, en de nieuwe werklocatie naast de winkel.

Het is de eerste keer dat Stichting Woord en Daad en Stichting Ontmoeting met een kringloopwinkel tot deze vorm van samenwerking komen. Roel, locatiemanager: ‘Bij de Tweedekans Winkel werken en winkelen we met elkaar aan de toekomst van mensen dichtbij en ver weg. Gedreven door hetzelfde doel en met de beschikking over vele gemotiveerde vrijwilligers, combineren Woord en Daad Winkels en Ontmoeting hier graag hun krachten.’

Jan van Panhuis, voorzitter winkelcomité Harderwijk: de opbrengst van de verkoop van tweedehands artikelen in de kringloopwinkel zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden net dat stapje extra kunnen zetten en daardoor meer kans krijgen op een betere toekomst. Ontmoeting is verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding van cliënten, Woord en Daad voor de bedrijfsvoering van de kringloop. In de kringloopwinkels van Woord en Daad worden eerlijke producten voor een schappelijke prijs aangeboden. De opbrengst van de kringloopwinkel gaat volledig naar een project van Woord en Daad in Afrika, Azië of Midden- en Zuid-Amerika. De winkel wordt gerund met inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

Besselyn de Rooij
Tweedekans Winkel
15-01-2018
Samenleving
https://www.ontmoeting.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies