Miljoenen mensen bereiken met evangelie door krachtig radiostation

TWR nam op Bonaire het meest krachtige radiostation van het westelijk halfrond feestelijk in gebruik. Daarmee breekt er een nieuw tijdperk aan voor de christelijke radio-uitzendingen die gericht zijn op Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Op het eiland viert Lauren Libby, directeur van TWR Internationaal, samen met TWR-medewerkers en genodigden, de lancering van de 450.000 watt sterke zender. Libby omschrijft deze zender als “een krachtige stem voor Jezus”.

Het potentiële aantal luisteraars dat bereikt kan worden met het Evangelie in landen als Cuba, Venezuela en Brazilië zal verdubbelen naar 100 miljoen wanneer de zender van Shine 800 AM vandaag om 16.30 uur EST (22.30 uur Nederlandse tijd) wordt ingeschakeld. Shine 800 AM is de nieuwe naam voor het TWR-station op Bonaire.

Sinds 1964 zendt TWR al programma’s met het Evangelie uit vanaf Bonaire, maar in de afgelopen jaren is de roep om een sterker radiosignaal in deze regio toegenomen. Luisteraars die wonen op de grens van of net buiten het bereik van de zender hadden te maken met een onbetrouwbaar TWR-signaal of ontvingen zelfs de zender helemaal niet.

Een Cubaanse luisteraar schreef onlangs: “Twee maanden geleden zijn wij verhuisd. In ons nieuwe huis kunnen wij jullie niet ontvangen, het signaal is erg zwak. Nu hebben wij spijt van onze verhuizing. Weet u of het signaal dit jaar zal verbeteren?” Dat gebeurt nu met de ingebruikname van de nieuwe zender.

Venezuela

RTM (de Spaanse benaming voor TWR) in Venezuela en potentiële luisteraars in gebieden die tot vandaag niet met uitzendingen vanaf Bonaire bereikt konden worden, hoopten al geruime tijd op een sterker signaal. Die behoefte werd groter door de huidige politieke en economische crisis in Venezuela. RTM-directeur Gabriel Fernandez laat weten dat veel lokale radiostations die RTM-programma’s uitzonden, zijn gesloten door de regering. Dit maakt de upgrade van de zender van Shine 800 AM extra essentieel, omdat daardoor vanaf Bonaire heel Venezuela kan worden bereikt.

Bernard Oosterhoff, stationsdirecteur van TWR Bonaire, zegt: “Deze week verwelkomen wij 50 gasten vanuit de hele wereld en veel lokale genodigden om deze nieuwe zender aan God op te dragen. Een project van bijna vijf jaar is tot een eind gekomen. God voorzag in getalenteerde mensen en middelen voor de aanschaf en de installatie van de nieuwe zender. Daarvoor prijzen wij Hem.”

De wereldwijde achterban van TWR – inclusief de velen die hebben gebeden voor, gedoneerd aan of als vrijwilliger hebben meegewerkt aan deze € 3 miljoen kostende upgrade – kunnen de viering bijwonen zonder een reis naar Bonaire te hoeven maken. Het evenement zal via een livestream op de Facebook-pagina van TWR te volgen zijn, vanaf 14.30 uur EST (20.30 uur Nederlandse tijd). Volg het op twr.org/bonairelivestream2018.

Over TWR Bonaire

Vanaf vier grote zendmasten in het zuiden van Bonaire zendt TWR christelijke radioprogramma’s uit naar Venezuela, Cuba, Colombia, Brazilië en het Caribisch gebied. In zes talen kan elke dag van half zes ‘s avonds tot half negen in de morgen geluisterd worden op de frequentie 800 AM. TWR Bonaire is opgericht in 1964. Voor de lokale bevolking van Bonaire zendt TWR non-stop uit op 89.5 FM, de Voice of Hope.

Over TWR

Trans World Radio (TWR) zendt radioprogramma’s uit die in een groot deel van de wereld zijn te ontvangen, in meer dan 230 talen en dialecten. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 20 grote (waaronder TWR Bonaire) AM zenders en duizenden FM stations. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Wim Klein
Trans World Radio
30-01-2018
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies