Nederland Zingt Dag brengt ons dichter bij elkaar en dichter bij God

Zaterdag genoten tienduizend mensen in een uitverkochte Jaarbeurs Utrecht van de Nederland Zingt Dag. De zeventiende editie van het muzikale EO-evenement kenmerkte zich door een opvallend gevoel van saamhorigheid, dat duidelijk voelbaar was bij zowel de artiesten als het publiek. Het gevarieerde programma bestond uit optredens van diverse koren en solisten, samenzang en overdenkingen van Mirjam Kollenstaart en Jurjen ten Brinke.

Het thema ‘Open armen’ – dat als een rode draad door het programma liep – bracht het publiek in beweging. “We hebben allemaal behoefte aan open armen”, sprak Jurjen ten Brinke de bezoekers toe. “Zo heeft God ons gemaakt. Toch zijn we ook allemaal bekend met afwijzing; je niet gezien weten. Een dichte deur… We hopen dat de Jaarbeurs vandaag een oase is waar je met open armen door God ontvangen wordt. Waar je je veilig weet bij elkaar en bij God.”

Ontvangen en uitdelen

Het Nederland Zingt Dag-thema is er één om van te ontvangen en van uit te delen. Zo sprak Mirjam Kollenstaart: “God slaat Zijn armen om ons heen. Als je leeft vanuit de open armen van God, dan leef je in vrede met jezelf en met anderen. Tussen droom en werkelijkheid zit maar één stap. Eén armlengte. Eén gebed.”

Geloof tot uitdrukking brengen

Mensen voelden zich thuis in de ‘grote kerkzaal’ die de Jaarbeurs vandaag was. Het evenement is groot en indrukwekkend, maar tegelijk persoonlijk dichtbij. Bij eindredacteur Albert-Jan Schol overheerst daarom dankbaarheid na het goed verlopen evenement: “Wat is het bijzonder om jaar na jaar met zóveel mensen bij elkaar te komen om samen te zingen en samen te geloven. Met het zingen van allerlei liederen – van psalmen tot opwekkingsliederen en van kinderliederen tot Johannes de Heer – mogen we ons geloof tot uitdrukking brengen. Het brengt ons dichterbij elkaar en dichterbij God.”

Livestream

Wie vandaag niet in de uitverkochte Jaarbeurs aanwezig kon zijn, hoefde niets van de Nederland Zingt Dag te missen. Voor het eerst werd het volledige programma live uitgezonden via YouTube en de Nederland Zingt-website. Ruim tweeduizend mensen maakten hier gebruik van en konden het evenement zo alsnog meebeleven.

EO Michiel Terlouw en Henri-Doornbos
23-04-2018
Web: www.eo.nl/nederlandzingtdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies