MENU
60000 Anti Pest Club-polsbandjes binnen no-time op

60000 Anti Pest Club-polsbandjes binnen no-time op

20 sep

De ‘Anti Pest Club’-polsbandjes van het gelijknamige EO-kinderprogramma zijn razend populair. De bandjes zijn sinds een paar dagen te bestellen en inmiddels zijn alle 60.000 Anti Pest Club-polsbandjes al op!

De Anti Pest Club, van 17 t/m 21 september elke dag om 17.10 op Zapp. In deze Week tegen Pesten heeft het televisieprogramma iets in beweging gezet: duizenden kinderen staan op tegen pesten en bestelden het gele polsbandje. In het EO-programma komen kinderen op voor hun gepeste klasgenoten, en presentatrice Anne-Mar helpt ze daarbij.

Presentatrice Anne-Mar: “Wow, de week is nog maar net begonnen en nu zijn alle polsbandjes al op! Dat had ik niet durven dromen. 60.000 kinderen laten zien dat ze tegen pesten zijn. Met z’n allen kunnen we iets veranderen!”

Extra polsbandjes
Op dit moment worden 30.000 extra polsbandjes gedrukt. Wie zich, met vrienden óf met de hele klas, wil uitspreken tegen pesten, kan de Anti Pest Club-polsbandjes bestellen via eo.nl/antipestclub

Livestream
De Anti Pest Club is deze week elke dag om 17.10 uur te zien op NPO Zapp. Daarnaast verzorgt de EO elke ochtend om 10.45 uur een speciale livestream op YouTube, waarin Anne-Mar met een klas praat over pesten. Tijdens de Week Tegen Pesten is er een dagelijkse livestream van 10.45 – 11.00 uur, waarin klassen kunnen meechatten, de livestream is live te zien via www.eo.nl/antipestclub.

Tijdens de Week tegen Pesten, van 17 t/m 21 september, zendt de EO voor het vierde jaar op rij de Anti Pest Club uit. In dit met een Gouden Roos bekroonde programma gaat presentatrice Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. De kinderen komen op voor hun gepeste klasgenoten, en Anne-Mar helpt ze daarbij. Nieuw dit jaar is de dagelijkse livestream, waarbij klassen kunnen meepraten over pesten.

In vijf verschillende plaatsen is dit jaar de hulp van Anne-Mar ingeroepen: Den Haag, Nijkerk, Waalwijk, Oosterwolde en Harderwijk. Het zijn vijf verschillende klassen met totaal verschillende leerlingen, maar bij alle klassen is er hetzelfde probleem: er wordt gepest en het lukt niet om dit te stoppen. De kinderen maken elkaar het leven zuur. Er wordt gescholden en geschopt, kinderen worden gepest om hun achtergrond en er worden zelfs kinderen bedreigd of in de wc opgesloten! In één klas is het pesten zo erg, dat een leerling in het ziekenhuis belandde door stressklachten.

Anne-Mar gaat in gesprek met de leerlingen die gepest worden en laat de kinderen met andere ogen naar elkaar kijken. Waar bij de ene school kinderen gepest worden vanwege flaporen, is het op een andere school hun afkomst waardoor kinderen buiten de boot vallen. Anne-Mar zet alles op alles zodat de klas voortaan voor elkaar opkomt en de klas zich aansluit bij de Anti Pest Club.

Anne-Mar: ‘Ik kom het elke weer tegen: kinderen die niet weten wat ze moeten doen als er in hun klas gepest wordt. Zodra ik ze laat inzien dat ze niet alleen zijn, voelen ze zich gesterkt om voortaan voor elkaar op te komen.’

Eigen Anti Pest Club oprichten
Via eo.nl/antipestclub kunnen kinderen ook zelf een Anti Pest Club oprichten door onder andere gratis Zapp Anti Pest Club-bandjes te bestellen. De bandjes zijn vanaf 10 september te bestellen.

Anti Pest Club, van 17 t/m 21 september, elke dag om 17.10 uur op NPO Zapp

Datum: 20 september 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: