MENU
Family7 in actie voor straatwerk in Brazilie

Family7 in actie voor straatwerk in Brazilie

02 okt

Jeugd met een Opdracht helpt straatjongeren in de miljoenenstad Belo Horizonte. Julia: “Mijn moeder was alcoholverslaafd en sloeg ons vaak in elkaar. Toen ben ik op mijn achtste op straat beland. Op mijn veertiende verkocht ik drugs voor een bende. Maar op een dag verdween er een hoeveelheid drugs en kreeg ik de schuld. Toen ging het helemaal mis en belande ik in het ziekenhuis...

Jeugd met een Opdracht werkt met een internationaal team van ervaren hulpverleners die als vrijwilliger werken vanuit CasaResgate, het ‘Reddingshuis’. Hun missie is om de mensen die op straat leven te laten zien dat er een God is die van ze houdt, en ze te helpen om opnieuw te beginnen.

Anderson Soares, de leider van CasaResgate: “We hadden Julia bijna van de straat en hielpen haar om werk te vinden. Maar nu is de drugsbende haar weer op het spoor. Ze is niet veilig op straat.” Anderson: “Velen op straat vechten voor hun leven. Als ze ervoor kiezen om van de straat te gaan, is de weg naar herstel enorm moeilijk. Als deze mensen naar een afkickcentrum zijn geweest, willen we ze graag bij ons nog een tijd helpen om helemaal te wennen aan een ‘gewoon’ leven. En in het geval van Julia zouden we haar graag een tijdje veilig willen opvangen. Maar die ruimte is er nu niet.”

Jeugd met een Opdracht heeft dringend behoefte aan een betere bus en een uitbreiding van hun basis

Family7 komt in actie voor het straatwerk van Jeugd met een Opdracht. Het busje van de organisatie is versleten en er is dringend behoefte aan een betere bus. Wat zou het prachtig zijn als we hiermee kunnen helpen! Daarnaast bouwt het Reddingshuis een aantal kamers. Hier kunnen zeker 10 tot 15 mensen tegelijkertijd worden opgevangen. Helpt u mee om deze verbouwing af te maken? Zodat mensen zoals Julia, en vele anderen, een veilige plek hebben om te wennen aan een leven zonder drugs, alcohol en geweld, in een omgeving waar Gods liefde centraal staat?

Hartelijk dank voor uw steun!
Dolf van de Vegte
Directeur van Family7

U kunt de beveiligde IDealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op:
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394 022 521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Brazilië

Datum: 2 oktober 2018
Auteur: Family7
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: