MENU
Nieuwe reeks Wildernis onder water

Nieuwe reeks Wildernis onder water

24 okt

De EO zendt zes nieuwe afleveringen uit van de Nederlandse natuurserie Wildernis onder water. De nieuwe reeks wordt ingeleid met herhalingen van vorig jaar. De herhalingen starten op maandag 3 december om 19:45 op NPO 2. De nieuwe reeks start op woensdag 12 december op hetzelfde tijdstip op dezelfde zender.

De natuur onder de waterspiegel is een mysterie waar we weinig van weten. Onder water vind je nog echte rovers zoals snoeken of meervallen, verrassend veel zeldzame planten en bijzondere dieren. Ze scharrelen rond in een wonderlijk landschap, stil en mooi. De natuur onder water wordt weleens de laatste wildernis van Nederland genoemd. Een plek waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn. En toch zijn er maar weinig mensen die weten wat er leeft onder de waterspiegel en wat er nodig is om die waternatuur te behouden. In deze serie nemen experts ons mee onder de waterspiegel en laten de schoonheid van deze onbekende wereld zien. Ook zien we dat het lang niet altijd goed gaat onder water…

In de nieuwe reeks die vanaf woensdag 12 december start, wordt de kijker meegenomen aan de hand van 6 thema’s: het geheim van de beek, onzichtbare natuur tussen zee en land, lang leve de regen, onder water in de boerensloot, op de bodem van de Zuiderzee en historisch water, doorkruist het programma Nederland om te onderzoeken wat waternatuur precies is en wat er nodig is om deze in stand te houden. De serie is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde, spectaculaire beelden van het landschap onder water. Van grote natuurgebieden als de kusten van het IJsselmeer of de veengebieden in Friesland, tot kleine kaveltjes op het boerenland van Noord Holland of de beekjes in Limburg, onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. En overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in de industriële Havens van Amsterdam of het hele gewone slootje om de hoek.

Wildernis onder water telt in totaal 12 afleveringen van 25 minuten en start op maandag 3 december om 19:45 op NPO 2. De afleveringen worden van maandag tot en met donderdag uitgezonden. De eerste zes afleveringen zijn herhalingen. De zes nieuwe afleveringen starten op woensdag 12 december, eveneens om 19:45 op NPO 2.

Datum: 24 oktober 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: