MENU
Geslaagde kick-off Zip your Lip op de GSR Rotterdam

Geslaagde kick-off Zip your Lip op de GSR Rotterdam

09 nov

De actiedag van de GSR Rotterdam voor Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision, heeft inmiddels een bedrag van €34.407 opgebracht. Van 8 op 9 november hebben de leerlingen 24 uur hun eten laten staan om zo geld op te halen voor kinderen in onder andere Afghanistan.

Tijdens de actiedag waren er verschillende activiteiten georganiseerd en maakte Ruby Prophet van House of Talent de leerlingen enthousiast met haar muzikale optreden.

De enthousiaste reacties van de deelnemers zeggen genoeg. Laurens van der Tang, van de leerlingen organisatie: “Ik vind het tof om te zien hoe enthousiast alle deelnemers zijn. De ene leerling haalt € 20,- op en de ander € 300,- en zo dragen we allemaal bij aan hetzelfde doel. De directie heeft ons veel vrijheid gegeven in de organisatie en zo hebben we een mooi programma in elkaar gezet. Het was een geslaagde actiedag.” Zo was het lasergamen een groot succes.

Opbrengst gaat naar kinderen die honger lijden

Met het bedrag helpt World Vision onder andere kinderen in Afghanistan. In delen van Afghanistan (Badghis en Herat) heeft het al maanden niet of nauwelijks geregend. Daardoor zijn oogsten mislukt en is er te weinig eten. Eén op de drie kinderen in dit gebied is zwaar ondervoed. Ondervoede kinderen zijn zwakker en vatbaarder voor ziektes. Door het werven van sponsors halen jongeren geld op om de strijd tegen honger aan te gaan. World Vision gebruikt de opbrengst van Zip your Lip om acute hulp te verlenen en kinderen te eten te geven. Daarnaast deelt de organisatie speciale ‘droogtezaden’ uit en geeft daarbij landbouwtraining, zodat families in de toekomst zelf eten kunnen verbouwen als het zo droog blijft. Ook worden er waterfaciliteiten aangelegd zodat kinderen gezond drinkwater krijgen.

Zip your Lip

Al meer dan 25 jaar brengt Zip your Lip jongeren in beweging voor kinderen in nood. Dankzij deze actie waarbij jongeren 24 uur niet eten en alleen water of thee drinken, raken jongeren bewogen voor kinderen in armoede en komen ze daadwerkelijk in actie. Ruim 200.000 jongeren hebben al meegedaan aan Zip your Lip. Ook dit jaar kunnen scholen en jeugdgroepen zich aanmelden om zich in te zetten tegen honger. Meedoen met deze actie? Ga dan naar www.zipyourlip.nl.

Datum: 9 november 2018
Auteur: Evie van Maanen
Website: http://www.zipyourlip.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: