MENU
Zo luister je volgend jaar naar Groot Nieuws Radio

Zo luister je volgend jaar naar Groot Nieuws Radio

14 nov

Luister je thuis via de middengolf naar Groot Nieuws Radio? Dan is het tijd om over te stappen naar een vorm van digitaal radio luisteren. In dit artikel lees je op welke manieren dat kan, er zijn meer opties dan je denkt!

Op 1 januari 2019 gaat de stekker uit de middengolfzender van Groot Nieuws Radio, je kunt dan niet meer luisteren via 1008 AM. Wil je blijven genieten van de muziek en gesprekken, stap dan op tijd over!

DE BESTE OPTIE: INTERNET OF INTERACTIEVE TV
In veel gevallen hoef je geen extra apparatuur aan te schaffen om digitaal naar Groot Nieuws Radio te luisteren. Heb je een laptop, tablet of smartphone? Ga naar grootnieuwsradio.nl of download de app (iOS of Android) om te kunnen luisteren. Eventueel kun je een (draadloze) speaker aansluiten voor beter geluid. Met een paar klikken ben je overgestapt naar digitale radio!

Ben je klant bij KPN, Telfort, XS4ALL, Solcon of Delta en heb je interactieve televisie in je pakket zitten? Dan kun je ook Groot Nieuws Radio ontvangen via je televisie! Zap naar het juiste kanaal, voila! Vanaf eind november kunnen ook klanten van Kabelnoord via digitale tv luisteren.

Ga je voor gemak? Luister dan via een internetradio, een apparaat dat qua uiterlijk nog een beetje lijkt op je oude transistorradio. Verbind je internetradio met wifi en selecteer Groot Nieuws Radio. Je bent nu verzekerd van goede ontvangst via de stream. Vanaf €100 heb je al een prima internetradio. Onze tip is de Sangean WFR-28C, waarmee je ook ontvangst via DAB+ hebt, zodat je 'm makkelijk mee naar buiten kan nemen of op vakantie in Nederland.

HEB JE GEEN INTERNET? KIES DAB+!
Een andere mogelijkheid om thuis te luisteren naar Groot Nieuws Radio is DAB+. Deze manier van luisteren raden we vooral aan als je thuis geen (stabiele) internetverbinding hebt of als je de vrijheid wil hebben om bijvoorbeeld ook je radio mee te nemen naar de camping. Voor enkele tientjes heb je al een DAB+ radio. Ben je op zoek naar een kwaliteitsradio voor een goede prijs? Kies dan voor bijvoorbeeld de Sangean DPR-67. Voor €79 heb je een DAB+ radio waar je nog lang plezier van zult hebben.

Een belangrijk aandachtspunt bij DAB+ is de dekking van het netwerk. Groot Nieuws Radio zendt uit via het 11C-netwerk waar ook alle andere commerciële zenders op uitzenden, zoals 538, BNR Nieuwsradio en Qmusic. Heb je een goed geďsoleerd nieuwbouwhuis, dan kan het bereik tegenvallen. Daarom raden we in eerste instantie het luisteren via internet aan, al kan ook luisteren via DAB+ een goede optie zijn voor veel huishoudens.

Wil je meer advies hoe je kunt luisteren naar Groot Nieuws Radio? Doe de Luisterwijzer en ontdek wat voor jou de beste manier is. Je kunt ook contact opnemen met de digitaliseringslijn. Bel 088 0275 678 en spreek je vraag in. Een expert belt je dan op een later moment terug. Een e-mail sturen kan ook: digitaliseringslijn@grootnieuwsradio.nl.

Datum: 14 november 2018
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: © Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: