MENU
visual
Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers
Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers
Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers
Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers
Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers

Eerste exemplaar van JC uitgereikt aan Gert-Jan Segers

15 nov

Vandaag werd in de Watertoren van Jesus.net te Rotterdam het eerste exemplaar van het boek 'JC - Uitspraken van Jezus Christus in beeld' uitgereikt aan Gert-Jan Segers, een van de medewerkers van het boek. Tevens werd de bijbehorende ‘reizende’ expositie geopend.

Wat is JC?
JC is een prachtig koffietafel-boek waarin de uitspraken van de Here Jezus op een unieke manier uitgelicht worden. Tientallen prominenten, zoals Gert-Jan Segers, Joram Kaat, Jan-Willem Roodbeen, Nienke Westerbeek en Wilma Veen, hebben meegedacht over het beeld dat ze voor zich zagen bij de uitspraken van Jezus. Aan de hand van die beschrijvingen is dit boek tot stand gekomen.

In Rotterdam werd donderdag het nieuwe boek gespresenteerd met 150 uitspraken van de Here Jezus waar bijpassende beelden zijn gekozen. Peter van Dijk is een van de makers. "We wilden bij de uitspraken geen foto's uit Israël, maar juist beelden die passen bij deze tijd. Soms verrassend, soms wat je zou verwachten. We hebben de wereld van Instagram en Facebook teruggebracht in een boek."

Expositie
"De Here Jezus heeft zoveel prachtige uitspraken, dat het mooi is om dit in beeld te willen neerzetten. Veel mensen hebben meegedacht. Daarnaast hebben we een expositie met de afbeeldingen. Een aantal kerken gaan deze expositie in hun kerk neerzetten. Geloven heeft natuurlijk veel met tekst te maken, maar veel mensen appen de hele dag plaatjes naar elkaar. Veel begint tegenwoordig met een plaatje."

Meedenken
Ook fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers mocht meedenken over het boek. "Het is mooi om hier te zijn, en het is vooral mooi om na te denken wat Hij toen zei en wat Hij vandaag tegen mij zegt. Jezus kijkt diep in je hart. Hij zegt: als je in Mij gelooft, dan ga je na de dood over in het leven. Dat is een prachtige belofte."

Een boek over Jezus. Het zoveelste van hetzelfde?
Ja en nee. Ja, dit boek bevat 150 uitspraken van Jezus. Maar nee, het is niet het zoveelste van hetzelfde, want in JC gebeurt iets heel anders. Er wordt veel over de Here Jezus geschreven, gepreekt, en gediscussieerd, maar zelf sprak Hij graag in gelijkenissen, in verhalen die tot leven brachten wat Hij te zeggen had. In JC doen de samenstellers iets vergelijkbaars. ze geven beelden aan 150 uitspraken van Jezus. Ze bieden geen bijbelstudie aan, geen uitleg, geen theologie, maar ze hopen wel dat het gekozen beeld de lezer en kijker kan helpen zich de uitspraak van de Here Jezus ‘eigen’ te maken. En om de gedachten van de lezer te prikkelen en hem verder te inspireren, kan ook de app gebruikt worden: scan de pagina en ontdek meer over de overwegingen van de persoon die de foto koos.

De uitgevers van De Vuurbaak hopen dat deze JC, dit project waarbij beeld en woord zo mooi samenkomen, net als hun eerdere project de Ps. (rondom de 150 Psalmen), veel mensen mag helpen in hun dagelijkse tijd met de Bijbel. In Duitsland heeft de Ps. al een groot publiek bereikt, en ze hopen dat dit met de JC niet anders zal zijn. Ook in Frankrijk zal de Ps. binnenkort verschijnen.

De app
Het bijzondere aan deze opvolger van Ps. is de digitale connectie die de lezer helpt dieper na te denken over uitspraken van Jezus. Iedere afbeelding is te scannen met de mobiele app Jesus.net. Men komt dan op een pagina terecht waar een ‘Bekende christen’ iets deelt over waarom deze afbeelding bij deze uitspraak gekozen is. Ook is er de mogelijkheid de uitspraak in Bijbelse context te lezen en een vervolgstap te maken in de vorm van een cursus, e-mailserie of het bekijken van een mooie video.

titel: JC - Uitspraken van Jezus Christus in beeld
prijs: € 29,95
ISBN: 9789058041425
omvang: 320 pagina’s
uitvoering: gebonden
uitgever: De Vuurbaak

Datum: 15 november 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: IDD
Website: http://www.vuurbaak.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

3 september 2014 Vuurbaak wordt zelfstandige uitgeverij
31 maart 2011 Bijzondere campagne Vuurbaak rond nieuwe boeken

Meer nieuws: