MENU
Alisa Turner en het verhaal van het nummer: Safe

Alisa Turner en het verhaal van het nummer: Safe

16 nov

Wat is het eerste woord wat in je gedachten komt, als je aan God denkt? Het lijkt een vraag wat je de tijd voor moet nemen om hem goed te kunnen beantwoorden. God is immers niet zomaar in een enkele term te vangen. Toch twijfelde Alisa Turner niet toen haar de vraag werd voorgelegd tijdens een schrijfsessie. Ze wist onmiddellijk welk woord haar relatie met God samenvatte: veilig. ‘Safe’.

Eigenlijk was de Amerikaanse aan een volledig ander lied aan het werken in studio, toen ze de vraag kreeg. Maar ‘safe’ lag niet voor niets op het puntje van haar tong. “God maakt, dat ik mij veilig voel” licht ze haar keuze toe. “Hij is Degene bij Wie ik altijd terecht kan en Hij veroordeelt mij dan niet. Er klinkt dan geen ‘waar was je nu?’ Er is slechts een welkom.”

Alisa Turner wist inmiddels maar al te goed hoe het voelde om weer in de armen van God te vallen. Een langdurige worsteling met de ziekte van Lyme maakte de zangeres chronisch vermoeid en ziek, met niet zelden een dusdanig slechte dag, dat ze weinig anders kon dan op bed liggen. Vlak voor de opnames voor haar debuutalbum ‘Miracle Or Not’ had Alisa een beroerde maand, met vrijwel onafgebroken pijn en uitputting. De ziekte deed meer dan haar alleen fysiek aantasten. Het putte ook haar mentale weerstand uit. “Ik had al zolang geen dag gehad waarop ik een beetje verlichting kreeg, dat ik tijdelijk mijn heil zocht in andere dingen die voor een korte opluchting leken te zorgen” zegt ze. Wat dit precies was, laat de zangeres in het midden, maar ze maakt geen geheim van wat haar weer bij zinnen bracht. “Dat waren mijn familie en vrienden en de gemeenschap van de kerk. Zij lonkten me stukje bij beetje weer terug, wat me echt weer veilig deed voelen.” Dat gevoel, samengevat in dat ene woord ‘safe’, werd het startpunt van het gelijknamige lied. Alisa benoemde niet alleen het veilige gevoel in het lied, maar ook het duister van de dagen die ze achter de rug had. Die context was voor Alisa belangrijk om echt te communiceren dat veiligheid bij God geen abstract concept is, maar realiteit bij ons dagelijks leven.

Tijdens het schrijven merkte Alisa op hoe anderen reageerden op de tekst en muziek. “Ik zag hoe de mensen om me heen emotioneel werden. Het was kwetsbaar mooi om te zien dat mijn ervaring met God gedeeld werd en hoe dit lied nu anderen kon helpen om die ervaring te bezingen. Ik krijg inmiddels ook telkens reacties van mensen op dit lied. Het bevestigt voor mij dat ik, als ik open ben over mijn relatie met God, anderen zich veilig genoeg voelen om dat ook te zijn.”

‘Safe’ verscheen uiteindelijk op de cd ‘Miracle Or Not’.

Tekst, akkoorden, bladmuziek en koorstemmen voor ‘Safe’ zijn te vinden op SongSelect CCLI

Datum: 16 november 2018
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Alisa Turner
Website: http://www.songselect.ccli.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 april 2018 Reyer: Deze muziek laat mijn houvast horen

Meer nieuws: