MENU
Jongerenreis en Gave Festival

Jongerenreis en Gave Festival

04 dec

Gave organiseert in Ede een festival voor vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren. Daarnaast biedt Gave samen met Livingstone een jongerenreis (18+) naar Griekenland.

Het festival op zaterdag 19 januari is een multicultureel feest van Nederlandse jongeren en vluchtelingenjongeren met muziek, spel, sport en lekker eten. Het laagdrempelige programma is geschikt voor jongeren van 15 jaar en ouder. Bezoekers kunnen kiezen uit een scala van activiteiten: van boksen tot schilderen en theater. Jongeren genieten daarna van een heerlijke multiculturele maaltijd en optredens van Eritrese en Arabische artiesten.Met het festival wil Gave ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders bevorderen en ze uitnodigen voor activiteiten van Connect Us en de Gave-kampen.

Het festival wordt georganiseerd door Connect Us (laagdrempelige lokale jongerenactiviteiten) en de Gave-kampen (vakantiekampen in de zomer). Voor het gratis festival is aanmelding nodig via gave.nl/festival.

Jongerenreis naar Griekenland
Samen met Livingstone biedt Gave in de voorjaarsvakantie (23 februari 2 maart) een reis naar Thessaloniki in Griekenland. Voor jongeren (18+) die willen proeven wat vluchtelingen daar meemaken en zelf uit willen reiken naar hen. Veel vluchtelingen die naar Europa komen, stranden in Griekenland en hebben weinig perspectief. In Thessaloniki verblijft een grote groep vluchtelingen, soms in kampen, maar ook op straat. Vanuit verschillende kerken is er hulp voor de vluchtelingen. Deelnemers van de reis draaien mee in deze activiteiten: kleding sorteren en uitdelen, koken, eten uitdelen, kinderopvang en meer. Tijdens de reis helpen deelnemers bij deze activiteiten en worden vluchtelingen even in het zonnetje gezet. Het bijzondere aan deze reis is dat deelnemers ook meer leren van de geschiedenis en werkwijze van verschillende kerken die de vluchtelingenstroom in Thessaloniki hebben mee gemaakt.

Info Gave Festival
Wanneer Zaterdag 19 januari 2019
Waar De Schuilplaats, Otterloseweg 18a, 6718 ZM Ede
Tijd 14.00 21.30 uur
Leeftijd Voor 15 jaar en ouder
Kosten Gratis toegang, vrijwillige bijdrage via collecte
Aanmelding gave.nl/festival

Info jongerenreis naar Griekenland
Periode 23 februari 2 maart 2019
Leeftijd Voor 18 jaar en ouder
Kosten 175 eigen bijdrage en 975 via crowdfunding
Info lst.nl/gave

Datum: 4 december 2018
Auteur: Rien Bregman
Foto: Stichting Gave
Website: http://www.gave.nl/festival

Dit artikel delen:

Meer nieuws: