MENU
Moslimvrouw zocht naar Gods liefde

Moslimvrouw zocht naar Gods liefde

10 dec

Aisha (27) groeide op in een moslimfamilie. Haar vader is toegewijd aan de islam en haar moeder is gehoorzaam aan haar vader, omdat ze geen andere keuze heeft. "Ze had haar vader haar moeder op alle mogelijke manieren zien mishandelen en heeft nooit één goed woord van haar vader naar haar moeder of zelfs maar naar haar gehoord", vertelt Pastor Moosa tegen een medewerker van de organisatie Final Frontiers Foundation.

Hoe meer Aisha naar haar angstige thuissituatie keek, hoe meer ze er moeite mee kreeg dat ze als vrouw werd geboren. 'Waarom heeft Allah mij als meisje geschapen?' Ze vroeg zich af. Omdat ze geen antwoord kreeg, begon ze Allah en Zijn regels te verwerpen. Op een dag zag ze hoe haar vader haar moeder sloeg.

"Waarom staat u hem toe dit aan u te doen" vroeg ze later rustig.
"Allah gaf hem dat gezag," antwoordde haar moeder.
"Dan wil ik geen moslim zijn", riep ze.
In antwoord daarop slaat haar moeder haar in het gezicht. "Dat is godslastering tegen Allah; je bent geboren als moslim en je blijft moslim tot je sterft".

Die gedachte om de rest van haar leven een moslim te blijven achtervolgde haar. Waarom kan ik mijn religie niet kiezen; waarom kan ik mijn eigen overtuigingen niet kiezen? Waarom is Allah onrechtvaardig? Ze vroeg zich af.
Deze vragen bleven doorgaan in haar hoofd, maar ze durfde ze met niemand te delen.

Op een dag sprak ze met een vriendin op het werk die toevallig een christen was. Aisha merkte op dat haar vriendin vaak Gods naam noemde in hun gesprekken. Uiteindelijk kon Aisha het niet langer volhouden en stelde ze zich open voor haar vriendin. "Ik houd niet van Allah," zei ze. "Ik draag alleen de burka om gehoorzaam te zijn aan mijn vader omdat hij mij pijn zou kunnen doen!

"Waarom houd je niet van Allah", vroeg haar Christelijke collega. Aisha vertelde over haar opvoeding en haar huiselijk leven.
Haar vriendin voelde medeleven met haar situatie. "Ik hou van God omdat Hij eerst van mij hield," getuigde ze. Ze nodigde Aisha uit om ooit met haar voorganger te praten.

Toen ze de moed vond, ging Aisha op bezoek bij Pastor Moosa. Toen hij begon te vertellen over de liefde van God, Zijn vriendelijkheid, mededogen en barmhartigheid, begon Aisha te snikken. "Hoe meer we met haar over onze Heiland deelden, hoe vaker ze terugkwam om meer te horen", vertelde Pastor Moosa. "Toen we haar een Bijbel gaven om te lezen, had het Woord van God een absolute impact op haar.

Na nog een paar ontmoetingen was Aisha klaar om Christus in haar hart te ontvangen. "De woorden in dit boek zijn mijn keuze en mijn overtuiging," zei ze tegen Pastor Moosa. Ze legde haar hand plechtig op de Bijbel en bad met de pastoor om Jezus Christus als haar persoonlijke Redder en Heer te aanvaarden.

*namen zijn om privacyredenen gewijzigd

De boodschap van de Bijbel samengevat:
- God heeft alles en iedereen gemaakt. In het begin was het goed, niets ging fout, alles was mooi, niemand ging dood.
- De eerste mensen, Adam en Eva, luisterden niet naar God. Ze waren ongehoorzaam en opstandig. Vanaf dat moment is de relatie tussen God en mensen kapot.
- Ruzie, eenzaamheid, ziekte, dood, enz. zijn de gevolgen. Zonder God is er geen leven. Ook ik leef gescheiden van Hem. God moet mij straffen voor mijn verkeerde daden. Als ik sterf, blijf ik ver van God vandaan.
- Uit liefde voor mij zorgde God voor een oplossing. Zijn Zoon, Jezus Christus, kwam uit de hemel naar de aarde. Hij stierf aan een kruis. Daar kreeg Hij mijn straf. En Hij stond weer op uit de dood.
- Mijn relatie met God wordt weer hersteld als ik accepteer (geloof) dat Jezus Christus voor mij is ge­storven en erken dat ik Hem nodig heb. Als ik daarop vertrouw, heb ik direct weer contact met God.
- Nu is mijn nieuwe leven begonnen! Ik kan iedere dag met God praten (bidden). In de Bijbel, het boek van God, lees ik wat Hij tegen mij zegt.
- Dit nieuwe leven gaat verder, ook na mijn dood. En als ik sterf, zal ik bij God verder leven in de hemel.

Als jij dit nieuwe leven ook wilt, kun je bijvoorbeeld onderstaand gebed tot God bidden. Je mag ook je eigen woorden kiezen.

‘Heere God, dank U wel dat Uw Zoon, Jezus Christus, naar de aarde is gekomen. Ik heb verkeerde dingen gedaan, maar ik geloof dat Hij in mijn plaats de straf gedragen heeft. Dank U voor Uw reddingsplan. Dank U voor het nieuwe leven, samen met U.’

Datum: 10 december 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws - God Reports
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://blog.godreports.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 april 2019 Met gebedstenten het Evangelie te verspreiden

Meer nieuws: