MENU
Ruim 3300 nieuwe donateurs voor CliniClowns

Ruim 3300 nieuwe donateurs voor CliniClowns

16 dec

Door de fondsenwervende tv-show Zet ‘m op! van vanavond mag Stichting CliniClowns Nederland tot nu toe al ruim 3.300 nieuwe donateurs verwelkomen. Presentatoren Harm Edens en Anne-Mar Zwart maakten dit zojuist bekend. En de teller loopt nog steeds op.

“Dat is fantastisch”, aldus Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns. “Met deze steun zorgen al deze mensen ervoor dat zieke en gehandicapte kinderen weer even gewoon kind kunnen zijn; de CliniClowns tillen ze even op uit hun vaak zware situatie en nemen ze mee in een wereld van verbeelding, waar alles kan. En mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.” Nieuwe donateurs zijn nog steeds welkom op cliniclowns.nl. Deze tv-actie is een samenwerking tussen de Evangelische Omroep en CliniClowns. Rico Verhoeven, André van Duin, K3 en Pleun Bierbooms werkten hieraan mee en verrasten zieke kinderen door als CliniClown mee te spelen.

Verrassing
Zieke kinderen werden in de uitzending verrast door de CliniClowns; waarvan één wel hele bijzondere, namelijk hun idool. De achtjarige Luca, die kampt met longproblemen en epilepsie, viel zo ongeveer van zijn stoel toen hij ontdekte dat die uit de kluiten gewassen CliniClown Rico Verhoeven was. Emma van vijf heeft levenslang doordat haar nieren niet goed werken, maar toverde pardoes de clownsprinsessen van K3 tevoorschijn. Een CliniClown die volgens de ernstig zieke Jonathan (13 jaar) wel erg leek op André van Duin speelde in zijn fysiotherapiebehandeling. En de twaalfjarige Iris had de grootste lol met de CliniClowns en toen bleek die stille clown wel heel goed te kunnen zingen; net zo goed als Pleun Bierbooms.

Dementie
Zet ‘m op! laat ook zien dat de CliniClowns er zijn voor mensen met dementie. Het lukt de clowns om deze mensen te bereiken en even uit hun isolement te halen. Ze maken echt contact waardoor mensen opengaan, reageren of in beweging komen. Omdat de wereld er net even iets anders uitziet, ontspannen deze mensen zich en hebben plezier.

Programma gemist
Op zaterdag 22 december wordt Zet ‘m op! om 15.52 uur herhaald op NPO 1. Ook is de uitzending terug te kijken via uitzending gemist.

Datum: 16 december 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Willem Jan de Bruin
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: