ChristenUnie kiest voor veel politieke ervaring op Europese lijst

De ChristenUnie zet een stevige kandidatenlijst in voor de Europese verkiezingen in mei 2019. De ChristenUnie, nu met één zetel vertegenwoordigd in het Europees Parlement, presenteert vandaag een lijst met achttien kandidaten met veel politieke en maatschappelijke ervaring.

Lijsttrekker is huidige Europarlementariër Peter van Dalen. “Een gezaghebbend politicus die het geluid van de ChristenUnie krachtig laat horen op terreinen als geloofsvrijheid en duurzaamheid,” stelt partijvoorzitter Piet Adema.

Vandaag worden ook de overige kandidaten bekend gemaakt. Op plek 2 staat oud-Statenlid en -wethouder Anja Haga. Met haar ‘fijn besnaard politiek gevoel’ en ‘kennis op het gebied van voedselzekerheid en natuur’ is Haga volgens het partijbestuur een ‘zeer effectief en gewaardeerd’ politica.

Als derde staat Anne Strijker op de kandidatenlijst. Strijker werkt momenteel als senior adviseur voor de Europese Commissie. ‘De kennis van Anne over Europa en zijn ervaring binnen Europa’ is daarmee indrukwekkend, stelt het partijbestuur.

Op de plekken vier en vijf staan Arjen Droog, plaatsvervangend directeur van de Regio Foodvalley, en Simone Kennedy-Doornbos, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort. Andere bekende namen op de lijst zijn Don Ceder (advocaat en raadslid ChristenUnie Amsterdam), Klariska ten Napel (voozitter ECPYouth, de jongerenorganisatie van de Europese christelijke partij ECPM) en Jan-Henk Verburg (fractievoorzitter ChristenUnie Zeeland).

Partijvoorzitter Piet Adema is trots op de diverse lijst van mannen en vrouwen met verschillende achtergronden en uit alle hoeken van het land. “Deze achttien topkandidaten zijn een afspiegeling van de veelzijdige partij die de ChristenUnie is. Zij vertolken ons geluid over een Europese Unie die zeggenschap van de bevolking beschermt in plaats van overneemt. Een EU die verdere Europese integratie niet als doel op zichzelf ziet, maar een Unie die dienstbaar is en opkomt voor duurzaamheid, vrijheid en mensen in de knel. Deze kandidaten kunnen dat verhaal stuk voor stuk geloofwaardig en met zeggingskracht laten horen. Dat maakt dit een hele goede lijst.”

Ook lijsttrekker Peter van Dalen is blij met de volledige kandidatenlijst. “Op deze lijst staan tal van gemotiveerde kandidaten én mensen met relevante politieke ervaring. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst en is reden voor grote dankbaarheid.”

De leden van de ChristenUnie moeten nog instemmen met de kandidatenlijst. Dat gebeurt op het partijcongres van 9 februari 2019 in Zwolle.

1. Drs. Peter van Dalen

2. Drs. Anja Haga

3. Mr. Anne Strijker RA

4. Dhr. Arjen Droog BSc MBA

5. Drs. Simone Kennedy-Doornbos

6. Dhr. Jannes de Jong MSc

7. Mw. Johanna Kramer MSc

8. Dhr. Anil Kumar MA

9. Mw. Klariska ten Napel MSc

10. Ir. Jan Henk Verburg

11. Mw. Patience Mayaki-van der Horst MSc MBA

12. Drs. Efraïm Hart

13. Mw. Maaike Niemeijer-Schaap MSc

14. Dhr. Bryant Heng BSc MSc

15. Dhr. Jarno Volmer

16. Dhr. Rob Jonkman

17. Dhr. Maarten van de Fliert

18. Mr. Don Ceder

ChristenUnie – Peeber Koelewijn
© Henk-Jan Oudenampsen
21-12-2018
Buitenland
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies