Israelische militairen bezoeken christelijk museum

Jonge militairen van het Israëlische leger bezoeken tijdens hun opleiding verschillende educatieve instellingen, om zo meer kennis te krijgen over de geschiedenis van hun land en ook om hun liefde voor hun land te versterken.

De afgelopen twee jaar werden ook bezoeken gebracht aan het Friends of Zion Museum in het centrum van Jeruzalem. Dit museum is een project van Mike Evans, een pro-Israëlische christelijke leider uit Amerika. In het museum wordt de rol van christen-zionisten bij de stichting van de staat Israel krachtig benadrukt. Met behulp van geavanceerde presentaties geeft het museum inzicht in hun geloof, dat ertoe leidde dat vooraanstaande christenen al eeuwenlang aan de zijde van het Joodse volk stonden en hun lange zoektocht naar het Heilige Land ondersteunden.

In het museum wordt de rol van

christen-zionisten bij de stichting

van de staat Israel krachtig benadrukt

Nu de Israëlische nieuwsorganisatie Walla deze week aandacht heeft besteed aan deze excursies van nieuwe militairen naar het Friends of Zion Museum, worden er vraagtekens gesteld met deze bezoeken. Is de insteek van het museum wellicht missionair, zendingsgericht? Wil men de jonge militairen in aanraking brengen met het christelijke geloof?

Walla stelde deze vragen aan de afdeling Educatie van het Israëlische leger. In een reactie wordt nu gemeld dat de bezoeken aan het museum zullen worden heroverwogen.

Het museum reageert: ‘De inhoud van ons museum is niet duidelijk religieus van aard. Ons museum wordt erkend door de politieke, militaire en religieuze leiders van Israel.’

Bij de oprichting van het museum zei premier Netanyahu: ‘Ik geloof niet dat de Joodse staat en het moderne zionisme mogelijk zouden zijn geweest zonder christelijk zionisme.’

Bron: Israel Today

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht.

Dirk van Genderen
Screenshot video Friends of Zion Museum
30-12-2018
Buitenland
https://www.israeltoday.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies