Jubilerende BEZ gaat door met verspreiding van het Goede Nieuws

De visie van de BEZ is iedereen in België te bereiken met het Goede Nieuws door het evangelie te brengen aan alle generaties en bevolkingsgroepen, gemeentes te stichten in iedere stad en dorp en de evangelische gemeenschap te inspireren.

De Belgische Evangelische Zending is een christelijke organisatie uit en voor België. Sinds het ontstaan, bijna een eeuw geleden, is het de visie van de BEZ om iedereen in België met het Goede Nieuws te bereiken. Dat door het evangelie te brengen aan alle generaties en bevolkingsgroepen, gemeentes te stichten in iedere stad en dorp en de evangelische gemeenschap te inspireren.

De BEZ wil iedereen in België bereiken

met het Goede Nieuws

Om dat te bereiken ontwikkelt de BEZ gemeentestichtingsstrategieën en eigentijdse middelen om het evangelie te verspreiden. Daarnaast distribueert ze de Bijbel en christelijke lectuur. De BEZ hecht waarde aan teamwerk, eenheid, flexibiliteit, een dienende houding, transparantie, toewijding, creativiteit en volharding.

Rekening houdende met de nieuwe ontwikkelingen die binnen de Belgische samenleving plaatsvinden organiseren de verschillende bedieningen van de BEZ allerlei activiteiten waardoor ze de lokale mensen trachten te bereiken en om Jezus Christus bekend te maken.

Verschillende activiteiten vanuit onze BEZ-posten (verspreiden van literatuur, concerten, enz.) bieden het organiserende team kansen om het vertrouwen van de buren te winnen, zodat ze (soms pas na jaren) ingaan op een invitatie voor een Bijbelstudie.

Onze boekenwinkels voorzien in evangelisatiemiddelen voor christenen. Ook niet-christenen vinden het minder intimiderend om een boekenwinkel binnen te wandelen dan een kerk.

Niet-christenen vinden het minder

intimiderend om een boekenwinkel

binnen te wandelen dan een kerk.

Andere ondersteunende bedieningen van de BEZ richten zich op specifieke groepen: zo is er in Franstalig België, La Courte Echelle dat evangelisatieprogramma’s ontwikkelt voor kinderen. In Vlaanderen bereikt SportQuest de jeugd met het evangelie door middel van sportactiviteiten. De Bijbel-Expo toont een historische benadering van het geschrift en dé Schrift en brengt zo het publiek met het evangelie in contact.

Jubileumboek

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de BEZ ontstond het idee om een jubileumboek uit te brengen. Henk van Dorp dook in de archieven van de Zending en bundelde heel wat prachtige verhalen in het boek ‘Uw Woord Is De Waarheid’. Het boek zal gepresenteerd worden tijdens de jubileumviering op 11 mei 2019.

Indien u het boek reserveert voor 1 maart 2019, dan betalen wij de verzendingskosten naar België & Nederland. Vanuit andere landen kan u het boek ook reserveren maar hiervoor worden de verzendingskosten aangerekend. ‘Uw Woord Is De Waarheid’ kost €24,95.

Redactie Christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
30-12-2018
Evangelisatie
https://www.b-e-m.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies