MENU
8 tips om je gebedsleven te verbeteren

8 tips om je gebedsleven te verbeteren

05 jan

Regelmatig hoor je wel iemand zeggen dat we meer moeten bidden. En de meesten van ons willen ook graag meer tijd in gebed doorbrengen, maar het lijkt of we er gewoon niet toe kunnen komen. Hier zijn een paar praktische suggesties van Eugene C. Roehlkepartain (Jouw leven en God) en een bemoediging van Ironside om je te helpen een bepaalde tijd door te brengen met God.

1. Vind een plaats waar je kunt bidden: je eigen ‘binnenkamer’. Dat kan een park in de buurt zijn, een kerk of kapelletje of zelfs je eigen slaapkamer.

2. Maak een lijst van mensen voor wie je wilt bidden – je familie, vrienden, leraren en je jeugd­leider. Maak ook een lijst van speciale verlangens die bij je opkomen.

3. Bid iedere dag op een vast tijdstip. Bid zo mogelijk iedere dag rond dezelfde tijd. Je dag­indeling is op maandag tot en met vrijdag waarschijnlijk anders dan op zaterdag en zondag. Hoe dan ook, het is niet zo belangrijk wanneer je bidt, als je er maar tijd voor neemt.

4. Lees over bidden. Er zijn veel boeken die over bidden gaan, en dan de gebeden in de Bijbel. Lees de Psalmen maar eens. Vraag je jeugdleider of predikant een goed boek over gebed.

5. Vraag God of Hij de tijd dat je bidt effectiever en betekenisvoller wil maken. Je zult al snel meer plezier in het bidden hebben en gaan uitzien naar de tijd waarop je bidt.

6. Houd een dagboek bij. Schrijf speciale gebeden op, evenals verhoorde gebeden en andere belangrijke gedachten over het gebed. Lees je dagboek geregeld door.

7. Neem tijd om te luisteren naar God. Wees stil voor de Heer. Als je de Bijbel leest, verwacht dan dat God tot je zal spreken.

8. Realiseer je wat een voorrecht het is te mogen bidden. Zie het gebed als je eigen telefoonlijn naar de hemel. De lijn is gratis, werkt altijd, is nooit bezet en je krijgt geen antwoordapparaat.

Ironside vertelt het volgende bemoediging die hij heeft gehoord van een hem bekende Engelse evangelist.

Een vrouw die niet al te ruim bij kas zat, werd door een winkelier gevraagd om een rekening te betalen waarvan zij wist dat ze die al betaald had. Toen ze dat tegen hem zei, eiste hij dat ze dan de nota zou laten zien, die hij uitgeschreven moest hebben.

De vrouw haalde alles over hoop om de nota op te diepen maar ondanks alle moeite die ze deed, vond ze dat ding niet. Stapels papier liep ze door, maar geen nota.

De winkelier liet het er niet bij zitten en eiste betaling. Ze vroeg uitstel en bad tot God of Hij de nota toch aan het licht wilde brengen.
Een poosje later vloog een vlinder door het open raam naar binnen. Haar zoontje wilde het mooie diertje vangen maar dat vloog verschrikt de hele kamer door om tenslotte achter een plant te gaan zitten. De jongen probeerde het daar te pakken en wierp in zijn onbesuisdheid de plant onderste boven en ...daar achter de plant lag de nota op de vloer!

De vrouw pakte het papiertje en ging er mee naar de winkelier. Deze was er niet erg blij mee, maar zijn eigen handschrift getuigde ervan dat de vrouw wel betaald had.

In de Bijbel staat dat God weet heeft van mussen die mogelijk van het dak vallen en van mieren die voedsel zoeken, kan Hij ook niet een vlinder gebruiken om het gebed te verhoren van een van zijn kinderen?!

Vaak schamen we ons ervoor om voor zulke eenvoudige zaken als het kwijtraken van iets, de Heer te bidden ons te helpen om het te vinden. Zelf heb ik diverse malen de ervaring gehad dat de Heer mijn gebed verhoorde toen ik voor iets bad dat ik kwijt was. Voor de Heer is niets te groot en niets te klein, laten we ook in de kleine dingen op Hem vertrouwen en als Hij ons gebed verhoort het niet aan “het toeval” toeschrijven, maar Hem ervoor danken.

Datum: 5 januari 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - eigen tekening en foto

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer