MENU
Gave organiseert trainingsdag: op weg met vluchtelingen

Gave organiseert trainingsdag: op weg met vluchtelingen

08 jan

Stichting Gave organiseert op zaterdag 9 februari in Amersfoort de trainingsdag ‘Samen onderweg’. Met een boeiend programma voor iedere christen die op weg is met vluchtelingen. Vol (nieuwe) inspiratie en praktische ideeën.

Met vluchtelingen onderweg zijn, levert een boeiende en verrassende reis op. Het ene moment lach je om elkaars gestuntel als je elkaar niet begrijpt. Een volgende keer ben je samen verdrietig over de pijn die er is. Je bent samen onderweg en helpt de ander om zich meer thuis te voelen. Gave wil iedere christen die onderweg is met vluchtelingen helpen bij deze reis. Op de trainingsdag bieden we daarom inspiratie, herkenning, toerusting en ontmoeting. Het programma is geschikt voor christelijke vrijwilligers die contact (willen) hebben met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of vluchtelingen met verblijfsstatus in een eigen woning.

Gave-directeur Jan Pieter Mostert houdt een inspirerende toespraak. Verder zijn er drie seminar-rondes, met keuze uit o.a.: Een stap verder in taalondersteuning, Hulp bij trauma’s en Praten over je geloof met moslims. In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er mogelijkheden voor ontmoeting met andere bezoekers. Gave zorgt voor een lunch.

In 2018 kwamen ruim 20.000 asielzoekers naar Nederland. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen, samen onderweg te gaan. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen en Gods liefde te delen.

Locatie: ​Hoornbeeck College, Utrechtseweg 230, 3818 ET Amersfoort
Tijd: ​9.30 uur inloop, 10.00 uur opening, 16.00 uur afsluiting
Kostenbijdrage: ​15 euro, Gave zorgt voor de lunch
Aanmelding:​www.gave.nl/trainingsdag

Datum: 8 januari 2019
Auteur: Rien Bregman
Foto: Gave
Website: http://www.gave.nl/trainingsdag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: