MENU
Nieuwe diaconale jongerenreizen via Hoeliday

Nieuwe diaconale jongerenreizen via Hoeliday

11 jan

Ze zijn er weer! Diaconale jongerenreizen via Hoeliday (onderdeel van Stichting HOE) waar je je voor aan kunt melden. Alleen of met een paar vrienden naar BosniŽ of RoemeniŽ? Kijk voor meer informatie op www.hoeliday.nl Een voorproefje voor BosniŽ lees je hier.

BosniŽ, een land waar de oorlog van 20 jaar geleden nog elke dag voelbaar is. BosniŽ, een land waar maar een paar honderd protestantse christenen zijn. BosniŽ, de onontdekte parel van de Balkan, met zijn schitterende natuur. BosniŽ, een van de armste landen van Europa. BosniŽ, met een islamitische meerderheid het land waar oosterse en westerse culturen elkaar raken. Spreekt dit je aan? Ga dan met Hoeliday (het jongerenlabel van Stichting HOE, Hulp Oost-Europa) op reis om dit mooie land te verkennen! Tijdens deze reis beleef je hoe protestantse christenen in dit land als minderheidsgroep leven. Je maakt tijdens de reis kennis met verschillende gemeentes. Je gaat een aantal dagen verblijven bij Tomislav en Lidija. Tomislav is voorganger van een kleine baptistengemeente in Sarajevo. Sarajevo is de hoofdstad van BosniŽ en Tomislav wil je de stad laten zien. Je kunt hem helpen met evangelisatie in de stad. In BosniŽ zijn de laatste jaren veel vluchtelingen gekomen; de christenen proberen hen te helpen. Je kunt met Tomislav deze mensen bezoeken en helpen.

Mario en Dejana willen je graag hun werk in Vareö laten zien. Mario en Dejana zijn naar Vareö verhuisd om daar een gemeente te stichten. Het werk is zwaar en weerbarstig, maar na een aantal jaren is hier nu een kleine gemeente ontstaan. Jouw bezoek zal een bemoediging voor hen zijn. Je kunt bij hen werken met kinderen en diaconale bezoeken afleggen bij mensen die geen of weinig inkomen hebben. Je zult hier de gastvrije Bosnische cultuur ervaren. Mario en Dejana nemen je ook mee naar Zenica. Vandaaruit zijn zij uitgezonden om als evangelist te werken. Ook daar heeft de kerk projecten om de allerarmsten te bereiken. Daarnaast zijn er in BosniŽ voldoende mogelijkheden voor uitstapjes: cultuur, geschiedenis en natuur zijn rijkelijk aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan Srebrenica, Mostar aan de rivier de Neretva of een dagje cultuur snuiven in Sarajevo.

Datum: 11 januari 2019
Auteur: Neelke de Fijter
Foto: Stichting HOE
Website: http://www.hoeliday.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: