MENU
Verhalen van Filipijnse veerkracht op de Werelddag van Woord en Daad

Verhalen van Filipijnse veerkracht op de Werelddag van Woord en Daad

14 jan

Woord en Daad organiseert op D.V. zaterdag 19 januari haar derde Werelddag in Barneveld. Onder het thema ‘Sterker dan de storm?!’ vertellen Kate Micosa, ex-sponsorkind en Jun Pascual, directeur van een Filipijnse vakschool hun persoonlijke ervaringen. Woord en Daad geeft deze dag uitgebreid aandacht aan veerkrachtige verhalen uit rampgevoelige gebieden, en ontvouwt haar nieuwe lange termijnvisie op noodhulp en wederopbouw.
Storm en veerkracht
Jun Pascual is directeur van de Filipijnse vakschool ASHTEC. Hij vertelt over het doorzettingsvermogen van kansarme jongeren, die naar school gaan en een vak leren, ondanks hun moeilijke uitgangssituatie op de door natuurrampen geteisterde eilanden. Kate Micosa, de tweede Filipijnse spreker is het inspirerende voorbeeld van zo’n jongere. Ze studeerde Informatie en Communicatie Technologie aan ASHTEC, en werkt naast haar universitaire opleiding als managementassistente.

“Nu ik werk kan ik mijn studie
betalen en mijn familie onderhouden”,
aldus Kate.


“Nu ik werk kan ik mijn studie betalen en mijn familie onderhouden”, aldus Kate. “Er zijn veel meer kinderen in een achterstandspositie die ook liefde en steun nodig hebben om hun dromen na te jagen.” Kate vertelt haar verhaal op de Werelddag en ontmoet daar ook haar Nederlandse sponsorouders.

Forumdiscussie
Steef de Bruijn, Hoofdredacteur RD en Teije Brandsma, voormalig buitenlandjournalist gaan in het tweede deel van het hoofdprogramma in discussie over de verslaglegging van oorlog en natuurgeweld. Brandsma zag met eigen ogen de gevolgen van dit soort rampen en vertelt wat dit met hem deed, én met de plaatselijke bevolking. Tineke Morren licht toe hoe Woord en Daad kijkt naar de toekomst van effectieve noodhulp op langere termijn. Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Woord en Daad deelt haar ervaringen over storm en veerkracht uit bijzondere persoonlijke ontmoetingen die haar zijn bijgebleven.


Woord en Daad organiseert een belevingsmarkt
waar bezoekers het werk in diverse ontwikkelings-
landen kunnen beleven en proeven.


Er is een actief kinderprogramma gedurende het hele dagprogramma, getiteld ‘Windkracht 10!’. Met video-momenten, muziek en samenzang en een afsluitende kinder-act op het podium.

Info: Midden Nederland Hallen Barneveld, ruime parkeergelegenheid, inloop vanaf 9.30 uur. Programma inclusief pauze 10.15-15.00 uur. Crèche aanwezig. Opgeven (niet verplicht, wel gewenst) kan via de link onderaan dit bericht.

Datum: 14 januari 2019
Auteur: Aukelien Wierenga
Foto: Werelddag Woord en Daad
Website: http://www.woordendaad.nl/werelddag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: